Di Francesco: Semmi sincs előre megírva

Di Francesco: Semmi sincs előre megírva

A Roma edzője szerint semmi nem biztos és előre eldőlt a bajnoki címet illetően.

A Juventus a nyáron hatalmas összegért megszerezte Cristiano Ronaldót, így sokan már most úgy gondolják, a bajnoki cím sorsa el is dőlt, a Juventus újra bajnok lesz.

"Semmi sem biztos, és nincs olyan, hogy előre eldőlt volna, de az egyértelmű, hogy a Juventus nagyot erősödött és a csapatnak győztes mentalitása van."- kezdte a Pro Sport-nak a Roma mestere.

"Azzal, hogy egy olyan játékost igazoltak, akinek a csapathoz hasonlóan győztes mentalitása van, nagyon sokat fog nekik segíteni, főleg az európai kupaporondon."

"Szerintem a Juventus fő célja idén az lesz, hogy a nemzetközi színtéren is kiemelkedőt alkossanak."

"A mi célunk az, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy fejlődjön a csapat. Nem könnyű, de csak ez jó a csapatnak, az edzőnek, és a játékosoknak, hogy előrébb lépjünk a tavalyi szezonhoz képest."

Di Francescot megkérdezték a Romával való kapcsolatáról is.

"Ez egy elég érdekes történet, ami nagyjából akkor született, amikor futballista lettem. Voltak komoly ajánlataim, de az akkori elnök, Franco Sensi szenvedélye a klub iránt meggyőzött, hogy a Romát válasszam."

"Az első pillanattól kezdve beleszerettem a klubba, és ez a szerelem azóta is tart."

Azonban mielőtt a Roma edzője lett volna, Di Francescónak az orosz Zenittől is volt ajánlata.

"Igen, megerősíthetem, hogy volt némi érdeklődő egyeztetés, megkérdezték, hogy hajlandó lennék-e hozzájuk igazolni, de én addig nem akartam semmit mondani, amíg nem kaptam konkrét ajánlatot."

"Aztán amikor a Roma megkeresett, nem kellett kétszer meggondolnom, hogy mit választok."

Az azóta eltelt időszak egyik legemlékezetesebb meccse egyértelműen a Barcelona elleni BL-találkozó volt, ahol a Roma 4:1-es hátrányról jutott tovább a katalán együttessel szemben.

"Minél többet gondolkodom rajta, annál jobban gondolom azt, hogy az egy tökéletes meccs volt. Voltak más fontos meccsek is már a pályafutásom során, de egyik sem volt olyan, mint a Barca elleni Rómában."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco