Di Francesco: Nem akarunk határokat szabni a céljainknak

Di Francesco: Nem akarunk határokat szabni a céljainknak

A Roma mestere reméli, hogy a csapat ott folytatja a válogatott szünet után hétvégén, ahol legutóbb abbahagyta.

Mindkét fővárosi együttes a bő élmezőny tagja, és üldözik az éllovas Napolit, viszont hétvégén egymás ellen lépnek majd pályára, ahol Di Francesco azt várja csapatától, hogy ott folytassák, ahol a szünet előtt abbahagyták.

"Nem akarunk határokat szabni a céljainknak, azt akarjuk csinálni, amit tudunk, hogy amennyire csak lehet, minél előrébb jussunk a tabellán."- nyilatkozta Di Francesco a Mediaset-nek.

"A Napoli remek csapat, azonban a bajnokság fő esélyese továbbra is a Juventus. A Roma is sokat fejlődött, kár, hogy pont most jött a válogatott szünet, de ez is a játék része. Bízunk benne, hogy sikerül ott folytatnunk, ahol abbahagytuk."

A válogatott szünet azt jelentette, hogy a Roma mestere nem tudott több kulcsjátékosával sem dolgozni, és a szombati derbi előtt már igen kevés idő marad a közös munkára.

"Az elmúlt napokban azokkal dolgoztunk, akik a rendelkezésemre álltak. Amikor top csapatot edzel, akkor tudod, hogy számos játékosod időnként elmegy hazája válogatottjába játszani. Ilyenkor kicsit változtatni kell dolgokon, de egyben büszkeség is."

"Kicsit kevesebb időnk van felkészülni a derbire, de ugyanez a helyzet az ellenfélnél is."

"A hétvégi meccs két élcsapat mérkőzése lesz, és itt szeretnék gratulálni Simeone Inzaghinak, aki igazán remek munkát végez. A taktikai és technikai szempontok mellett ki kell emelni, hogy nagyon jól egyben tartja a csapatát egy olyan környezetben, amelyikben sosem egyszerű dolgozni."

Di Francesconak Roma játékosként volt része római derbiben, ahol gólt is szerzett.

"Emlékszem pár dologra. Amikor először játszottam egy derbin, mindannyian kimentünk a meccs előtt a kanyar elé. Sosem remegett a lábam meccsek előtt, de akkor igen. Különleges érzés, sosem lesz egy meccs sem a derbihez hasonlítható."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, interjú