Di Francesco: Lehettünk volna könyörtelenebbek

Di Francesco: Lehettünk volna könyörtelenebbek

A szerda esti Crotone elleni mérkőzés után Eusebio Di Francesco értékelte csapata teljesítményét, ahol Diego Perotti tizedik percben szerzett tizenegyes góljával szerezték meg a győzelmet.

Fontos győzelem volt, különösen azért mert nem egyszerű háromnaponta játszani.

„Megnyertünk a mérkőzést, de teljesíthettünk volna jobban is támadásban, ki kellett volna használnunk a helyzeteket, amiket kialakítottunk. Kétszer találtuk el a kapufát – talán ez a balszerencse rovására írható, mivel ez már számos alkalommal előfordult idén. Ennek ellenére lehettünk volna könyörtelenebbek a kapu előtt, tekintve hogy mennyi helyzetünk volt. Sokat változtattam a csapaton, mégis megvan a három pont, ami nagyon fontos az előttünk lévő csapatok üldözésében.”

Ilyen sűrű menetrenddel számos helyen változtatott, nem túl sok ez a 6 játékos a 11-ből?

„Figyelembe véve, hogy a Chelsea elleni mérkőzés óta a mai napig 3 meccset játszottunk 6 nap alatt, úgy gondolom, hogy mentálisan nehéz a játékosoknak minden meccsen játszani, bizonyos posztokon különösen. Azt hiszem változtatni jó döntés, nyilvánvalóan figyelembe véve a következő mérkőzést és a játékosok állapotát. Ma Rick Karsdorp játszott, miután az utolsó öt mérkőzésből kimaradt, de olyan játékosokkal szerepelt egy csapatban, akik már több szerepet kaptak idén."

Ha a Roma megnyeri a Sampdoria elleni pótlandó mérkőzését, a csapat az első négy csapathoz közelítene - amitől jelenleg 4 pont választja el. Egyetért Massimiliano Allegrivel, hogy a Scudetto egészen a szezon végén fog eldőlni? Úgy gondolja, csapata is ott lehet a végelszámolásnál?

„Remélem – így kell gondolkoznunk. Ha Massimiliano ezt mondja, az azért van, mert rendkívül tapasztalt. Meccseket kell nyerni, még akkor is, ha ez nem bizonyul egyszerűnek. A csapatom fejlődik – miénk a legjobb védelem a bajnokságban, ami kulcsfontosságú. Azonban ahhoz, hogy top csapattá váljunk, határozottabbnak kell lennünk a maihoz hasonló mérkőzéseken."

A csapat által szerzett tizenhat gólból keveset szereztek a középpályások. A Sassuolonál ez kiegyensúlyozottabb volt, miért nehezebb gólt szerezniük a középpályásoknak?

„Azt kell mondjam, Radjának számos lehetősége volt – elég sokszor találta el a kapufát, az Inter és a Chelsea ellen is közel járt a gólhoz. A szünetben megkértem a két belső, feljebb játszó középpályásomat, hogy többet támogassák a támadásokat. Az ilyen szervezett csapatok ellen, mint a Crotone, többet van nálad a labda. A második félidőben, többet támadtak a középpályásaink, talán dönthettek volna jobban bizonyos helyzetekben. De ez nem probléma – lehet, hogy akkor lőnek majd gólokat, amikor nagyobb szükségünk lesz rá. Persze, ehhez jobb döntések kellenek majd.”

Játszhat Cengiz Ünder csatárként?

„A túl sok kísérletezés nem feltétlenül jó dolog, így is sokat változtattam – aki Dzekot pótolni tudja, az Defrel és Schick. Patrik még nem teljesen egészséges, meglátjuk tud-e játszani a Bologna ellen."

A Roma kiegyensúlyozottan teljesít. Ez a legfontosabb dolog?

„Igen, függetlenül az ellenféltől. Nem nyerhetsz meccseket a költségvetéssel vagy csak jó játékosokkal, csak akkor nyerhetsz, ha megfelelő a hozzáállásod. Meg kell tartanunk ezt a gondolkodásmódot, hogy tudunk 1-0-ra vagy 2-1-re meccseket nyerni, akár a kisebb csapatok ellen is. Voltam már a másik oldalon is, elmondhatom, nem könnyítettük meg a nagycsapatok dolgát. A kulcs, hogy megnyerjük ezeket a meccseket. Nyilván, mi is azt szeretnénk ha ez kevésbé lenne küzdelmes és több gólt szereznénk.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, di francesco, crotone, győzelem