Di Francesco: Közösen döntöttünk

Di Francesco: Közösen döntöttünk

A Roma mestere Nainggolan távozásával kapcsolatban elismerte, a klub vezetőivel közösen döntöttek a belga játékos eladásáról.

A nyár egyik legnagyobb szenzációjaként Radja Nainggolan 24 millió euróért, plusz Davide Santonért és Nicolo Zaniolóért az Interhez távozott, azonban az eladásával kapcsolatos döntést nem egyedül Monchi hozta meg.

"Közösen döntöttünk az eladásáról."- kezdte Di Francesco az Il Centro-nak adott interjúban.

"Nagyon jó a kapcsolatom Radjával és a közelmúltban is beszéltünk. Személy szerint a legjobbakat kívánom neki."

"Ami az átigazolási szezont illeti, még nem ért véget, habár Monchi eléggé belehúzott és igen komoly munkát végzett már eddig is."

"Talán szükség lesz a keret szűkítésére, ezért kiértékeljük a jelenlegi helyzetet, majd a felkészülési időszakban újabb döntéseket hozunk."

"Javier Pastore? Ő az egyike az új játékosoknak, akivel már beszéltem, és igen pozitív benyomást tett rám. A sokoldalúsága mindenképpen fontos lesz a csapat taktikai felkészítését illetően, mert olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amikkel eddig nem rendelkeztünk."

"Nagyon technikás, és igen jól lát a pályán, amire mindenképpen szükségünk lesz az olyan csapatok ellen, akik visszahúzódva védekeznek."

A Roma az előző szezonban az elődöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában, míg a bajnokságban a harmadik helyen végzett, de a kérdés az, hogy képes lesz-e a bajnoki címért harcba szállni...

"Szeretnénk ott lenni a bajnoki címért folytatott küzdelemben, megnehezíteni azoknak a dolgát, akik előttünk végeztek tavaly. A Juventusnál komoly csapatmunka folyik, és ez az, amit már régóta szajkózom a Románál is: csapatként kell gondolkodnunk és viselkednünk, nem pedig egyénenként."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, interjú