Di Francesco: Guardiola hatással volt a Romára

Di Francesco: Guardiola hatással volt a Romára

A Roma mestere elárulta, hogy Pep Guardiola komoly benyomást tett rá, és ez kihatással volt az általa játszatott futballstílusra.

A Roma jelenleg az ötödik a bajnokságban, azonban alig van lemaradva az élbolytól, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott.

"Versenyben vagyunk a bajnoki címért is, és egészen a végéig küzdeni fogunk."- jegyezte meg a Corriere dello Sport-nak a Roma mestere.

"Keményen kell dolgoznunk ahhoz, hogy méltóak legyünk a bajnoki címért folytatott küzdelemre. A Napoli vezet, és remek, szórakoztató játékot játszanak, azonban meggyőződésem, hogy továbbra is a Juventus az esélyes."

"Ebben a szezonban az az újdonság, hogy több csapat is ott van az élbolyban és nagyon szoros az élmezőny, de mi közel vagyunk hozzájuk, és ez sokat számít."

A BL csoportját azonban vezeti a Roma a Chelsea előtt, akit szórakoztató játékkal intézett el legutóbb 3:0-ra.

"Azon vagyok, hogy hozzásegítsem a csapatot a fejlődéshez. Az én futballról alkotott elképzeléseimet Pep Guardiola ihlette, kezdve a letámadástól, egészen az ellenfél térfelén visszaszerzett labdáig."

Di Francescónak ez az első komolyabb megmérettetése, mint edző, hiszen előtte a Sassuolo csapatánál dolgozott a Serie A-ban.

"Először májusban jártam Rómában, miután megkaptam az engedélyt a Sassuolótól a tárgyalásra. Az egész csapattal a Fusignano étteremben voltunk, amikor felhívtak, és a Roma igazgatója közölte, hogy minden rendben. Annyira örültem, hogy csak annyit tudtam mondani, hogy 'OK, később találkozunk'. Azonnal mondtam a feleségemnek és a gyermekeimnek, kezdve Federicóval, aki hatalmas Roma drukker."

A napokban jelent meg egy interjú Partik Schickkel, aminek Olaszországban nem volt túl jó a visszhangja.

"Nem volt még lehetőségem beszélni vele. Tudom, hogy félre lett értve. Sajnos jelenleg nincs túl jó fizikai állapotban, ezért nem tudtam játszatni eddig, de biztosíthatok mindenkit róla, hogy nagyon technikás a srác. Szeretne bizonyítani, és kell is neki, hogy méltó a Romához. Remélem, hogy a derbire már bevethető lesz."

"Ami a Laziót illeti, tudjuk, hogy nagyon jó csapat, rengeteg gólt szereznek kontrákból, de mi megpróbáljuk majd a saját játékunkat játszani és nyerni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco