Di Francesco első római interjúja

Di Francesco első római interjúja

Miután kedden este hivatalossá vált, hogy Di Francesco lett a Roma edzője, megtartotta első interjúját is a klub hivatalos oldalának.

A szakember játékosként 4 évig szolgálta a fővárosi együttest és elárulta, nagyon izgalmas volt visszatérni Trigoriába, ahol alig várja, hogy a tehetséges játékosokkal dolgozhasson együtt.

"Annyi év után is olyan ez, mintha hazatértem volna. Csodálatos érzés."- mondta az asroma.com-nak Di Francesco.

"Nagyon sok emberrel találkoztam újra, akik már ezelőtt is itt voltak a csapatnál, valamint számos új emberrel is találkoztam, akik segítettek abban, hogy jól érezzem magam."

Mennyire más a mostani az első római időszakodhoz képest?

"Az épületen kívül majdnem minden új. Nagyon sok feljesztés történt és érezhető, látható, hogy szeretnének fejlődni. Tisztán látszik, hogy a klub európai élcsapattá szeretne válni."

Mi az, ami felkeltette az érdeklődésedet a Roma projektjében?

"Az itteni projekt az emberekkel kezdődik. Az első dolog, ami megfogott, hogy a vezetői posztokban lévő emberek mindenáron engem akartak edzőnek. A klub szeretne sikeressé válni és felépíteni egy olyan csapatot, amelyik szórakoztatja az embereket."

Mit mondott neked Monchi, amikor először beszéltetek?

"Közölte, hogy a futballról szeretne velem beszélni és teljesen nyitott felém. A foci pedig olyan, amiről imádok beszélni. Szerintem Monchi rettentően ügyes ember. Ismeri a futballt egész Európa szerte és hatalmas segítség lesz számomra a személyes fejlődésemben is."

A Roma éppen most jelentette be az első új igazolását, Hector Morenót.

"Ő egy nagyon érdekes és izgalmas játékos. Sokoldalú, képes a védelem belsejében és szélen is játszani, ráadásul gyorsan visszaér. Tekintettel arra, hogy a Roma olyan csapat, amelyik szeret támadni, gyakran szükség lesz arra, hogy a széleket jól lezárjuk és gyorsan visszaérjünk, ezért szerintem az ő képességei roppant hasznosak."

Az elmúlt években a Sassuolónál a 4-3-3-at favorizáltad, de néha átváltottál a 3 védős felállásra is. Használni fogod ugyanezeket a Románál is?

"Ami a felállást illeti, szinte mindig 4-3-3-at használtam. Én a 4 védős rendszert részesítem előnyben és csak vészmegoldásként használtam a 3 védős rendszert. Ahhoz, hogy mindig jobb legyél, minden edzőnek ki kell tudnia alakítani a saját elképzeléseit, filozófiáját és az edzői stílusát."

Mit üzensz a Roma szurkolóinak?

"Rövid üzenetem van - nem fogom őket úgy szólítani, mint az új szurkolóim, hiszen az elmúlt években már folyamatosan támogattak. Szeretnék hatalmas lelkesedést kialakítani a csapat körül és szerintem ebben nekik nagy szerepük lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, interjú