Di Francesco elégedett a játékosok hozzáállásával

Di Francesco elégedett a játékosok hozzáállásával

A Roma mestere elégedett azzal, amit eddig látott a csapattól.

A Tottenham elleni mérkőzés előtt a Roma TV-nek nyilatkozott Eusebio Di Francesco.

"Nagyon tetszik a játékosok azon hajlandósága, ahogy megtesznek mindent annak érdekében, hogy megértsék amit kérek tőlük."- kezdte a Roma mestere.

"Sokat edzettünk már eddig, de még mindig van tennivaló. Minden egyes részletre odafigyelünk és így lehetnek a srácok napról napra biztosabbak a dolgukban."

Elégedett vagy azzal, amit eddig elértél?

"Eddig rendben volt a dolog, de időre van még szükség, hogy elégedett legyek. Iszonyat sok munka áll még előttünk, de ezt a kezdetektől fogva tudtuk. A csapat tud még hova fejlődni, elsősorban a támadásban van sok munka."

A válogatott játékosok megfelelően visszazökkentek?

"Mielőtt csatlakoztak volna hozzánk felhívtam őket és kértem tőlük, hogy végezzenek el egy 5 napos edzésprogramot, így mindannyian megfelelő formában csatlakoztak. Erre azért is volt szükség, mert 3 nap múlva már a PSG-vel játszottunk. Az egész mehetett volna rosszabbul is, de látva a játékosok jó hozzáállását a meccsen, elégedett vagyok a látottakkal.

Mit vársz a Tottenham ellen?

"További előrelépést várok taktikai szempontból és a csapategységet illetően. Remélem, hogy a játékosok még folyékonyabb játékot mutatnak majd be, mint a PSG ellen az első félidőben, de ez várható is."

Várható lesz a rotálás a szezonban?

"Nekünk erre a gondolkodásmódra lesz szükségünk az elejétől fogva. Egy edzőnek könnyű azokat a játékosokat edzeni, akik a rendelkezésére állnak. Jó munkát kell végeznünk és biztosnak kell lennünk abban, hogy a játékosok kellően felkészültek a feladatokra. Pszichológiailag szinte lehetetlen minden meccsen pályára lépni és ezt észben kell tartani. Számos top játékost akarunk a csapatunkban látni."

"Figyelembe véve azt, hogy mit kértem és hogy mire van szüksége a csapatnak, a sportigazgató és a klub remek munkát végez. Szeretnénk versenyhelyzetet kialakíteni, ezért minden posztra két játékosra van szükségünk."

Ezért is foglalkozol olyan sokat a fiatalokkal itt?

"Én minden játékost edzek. Minden játékosssal, aki a rendelkezésemre áll úgy bánok, mintha kezdő lenne. Ilyen a hozzáállásom és ezt akarom közvetíteni a játékosok felé és ha azt látom, hogy egy fiatal játékos képes megmutatni a tudását az idősebbek között, akkor előbb vagy utóbb, de megkapja tőlem a lehetőséget."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco