Di Francesco: Azt várom, hogy a srácok komolyan odateszik magukat

Di Francesco: Azt várom, hogy a srácok komolyan odateszik magukat

A PSG elleni mérkőzésen azt várja Di Francesco a játékosaitól, hogy mindenki komolyan odateszi majd magát.

A Roma európai idő szerint csütörtök hajnali 3 órakor játszik majd a francia csapattal az ICC kupában a detroiti Comerica Parkban.

Hogy állnak azok a játékosok, akik kihagyták az edzőtábort és később csatlakoztak a csapathoz?

"Nos, megpróbálok minden játékossal folyamatosan dolgozni, mert mielőtt csatlakoztak hozzánk, előtte 5 nappal megkértem mindenkit, hogy kezdjen el egy specifikus fizikai edzésprogramot, ők pedig megtették ezt. Megfelelő, mondhatni jó formában csatlakoztak hozzánk és lesz köztük olyan, aki már a PSG ellen is kezdeni fog, mert szükségem van rájuk, hiszen jelenleg is kevesen vagyunk."

Ez lesz a felkészülési időszak harmadik mérkőzése, és az eddigi legnehezebb.

"Igen, ez így van, nehéz meccs lesz. A színvonal emelkedik, de mi is javulunk. Jó meccset várok és azt, hogy a játékosok arra fognak építeni, amit eddig az edzéseken elvégeztünk. Mindenkitől azt várom, hogy odateszi magát, megy előre és védekezik, mert a fő célom az, hogy zártak és egységesek maradjunk."

Ez a meccs lesz a következő három nehézből az első...  mi a cél az amerikai túrával?

"A cél az, hogy elkezdjük a tanulási folyamatot, amin eddig dolgoztunk és azt várom, hogy mindenki magas színvonalon teljesít majd. Persze jobb lenne ezeket a meccseket kicsit később játszani, de ez a menetrend és nekünk készen kell állnunk. Minden meccsre úgy készülünk, hogy megnyerjük, ez lesz a PSG elleni meccsel is. Nyilvánvaló, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ráadásul az ellenfelünk elég kevés helyen változott, velünk ellentétben."

Sok szurkolója van a csapatnak itt Detroitban?

"Nem tudom, hogy nagy szurkolói bázisa van-e a Romának itt, vagy sem, de mindenképpen öröm itt lenni. Nekünk az a feladatunk, hogy a Roma nevét a lehető legjobban megismertessük Amerikában, jelen pillanatban itt, Detroitban. Reméljük, hogy sokan kijönnek és élvezni fogják a meccset."

"Tegnap lehetőségünk volt meglátogatni a Michigan Egyetemet, ami felejthetetlen és lenyűgöző élmény volt és én személy szerint nagyon élveztem."

Említetted, hogy elég szűkös a rendelkezésedre álló keret. Hector Moreno szükségmegoldásként balszélsőt fog játszani? Valamint mi van Gregoire Defrel érkezésével?

"Ami Defrelt illeti, közel állunk a megállapodáshoz, de még nincs véglegesítve.  Vele szeretnénk erősíteni a csapatot, valamint versenyhelyzetet teremteni a csapaton belül, nekem pedig további lehetőségeim lennének, hiszen rengeteg meccs vár ránk. Defrel lehetne Dzeko helyettese, de játszhatna a jobb oldalon is. Ha sikerülne hamarosan megszerezni, annak nagyon örülnék."

"Ami Morenót illeti, ő belső védő, az a kedvenc posztja, de tud a bal oldalon is játszani. Luca Pellegrini sérülését követően most az átigazolási piacon keresünk megoldást, de jelen pillanatban Moreno és Juan Jesus tud azon az oldalon játszani."

Mit szólsz ahhoz, hogy állítólag a Roma érdeklődik Riyad Mahrez iránt?

"Jelen pillanatban nem akarok hatással lenni semelyik folyamatban lévő tárgyalásra. Annyit tudok mondani, hogy Mahrez nagyon jó és izgalmas játékos, ráadásul ballábas, aki a jobb oldalon játszik. Mi pedig ilyen tulajdonságokkal rendelkező játékost keresünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, International Champions Cup, interjú