Di Francesco az első felkészülési meccsről

Di Francesco az első felkészülési meccsről

A Roma 8:0-ra nyert első felkészülési meccsén a helyi Pinzolo együttese ellen, azonban sok következtetést előre nem lehet levonni.

Mit kértél a játékosoktól a meccs előtt?

"Azt kértem tőlük, hogy mutassák meg mindazt a pályán, amit az elmúlt néhány napban az edzéseken gyakoroltunk. Az első félidei teljesítménnyel elégedett vagyok és nem csak a gólok miatt, hanem mert láttam, hogy azt akarják csinálni, amit kértem. Például láthattuk, hogy Perotti milyen intelligensen játszott a csatár mögött és milyen sokszor visszalépett a labdáért."

"Sok fiatallal dolgozunk, akik nagyon jól mozogtak a mérkőzés során. Jelenleg túl sok játékos hiányzik, de úgy terveztem, hogy mindenkinek adok 45 percnyi lehetőséget. Ez azt jelentette, hogy voltak, akik nem a posztjukon szerepeltek, ezért fordulhatott elő, hogy a második félidőben nem olyan volt már a játékunk."

Kinek a játéka tetszett?

"Nem szeretnék egyéneket kiemelni, de azt el kell mondanom, hogy igen jó játékosaink vannak. Szerettem volna megnézni Antonuccit, de ő sajnos reggel megsérült. Nagyon élveztem Cappa teljesítményét, de összességében elégedett vagyok azzal, hogy mennyire fogékonyak a fiatalok és mennyire látszik rajtuk, hogy meg akarják csinálni azt, amin dolgoztunk."

Mondanál néhány szót Gersonról, Castanról és Vainqueur-ről? Maradhatnak a klubnál?

"Erről túl korai beszélni. Most az amerikai turné következik majd, ahová már csak a kiválasztott játékosok utaznak el, ezért nagyon figyelni kell rá, hogy mit csinálunk az átigazolási piacon. Szerintem nem helyes erről most beszélni, majd időben sor kerül rá."

Marco Tumminello kezdett a meccsen. Maradhat majd a felnőtt keretnél, vagy esetleg a folyamatos játéklehetőség érdekében távozni fog?

"Izgatottan vártam, hogy közelebbről is láthassam, hatalmas potenciállal rendelkezik. Az elmúlt napokban nagyon figyelmes volt, ez pedig mindenképpen pozitívum."

És úgy összességében milyenek az első benyomások?

"Többet kell a labdával dolgoznuk, hogy tömörek, egységesek maradjunk, valamint agresszívebben kell játszanunk. A védők azt csinálják pontosan, amit mi akarunk attól függetlenül, hogy kivel játszunk. Számos érdekes dolgot láttam a meccsen, de nagyon sok dologban még fejlődnünk kell."

Gerson játszhat kicsit feljebb is a középpályán?

"Alig vártam, hogy újra ezen a poszton lássam játszani, de nem volt más lehetőségem. Szeretnék vele középpályásként dolgozni, de tudtam, hogy jól fog teljesíteni."

Mi a véleményed Gonalonsról és Peresről?

"Párszor foglalkoznom kellett Peres-szel, de ha nem tettem volna, akkor az csak azt jelentené, hogy nem érdekel a játékos. Bruno nagyon sokat dolgozott a védekezésen ezen a meccsen. Gonalonsszal sokat kellett foglalkoznom, mert azt akartam, hogy sokkal nagyobb hatást gyakoroljon a mérkőzésre. Egy kicsit többször járatta előrefelé a labdát, mint edzésen szokta, ezért nagyon tetszett a játéka."

Mit kértél Monchi sportigazgatótól?

"Arra kértem, hogy szánja rá az idejét. Olyan játékosokat kell igazolnunk, akik számunkra elérhetőek és a csapat segítségére lesz. Szükségünk van egy jobboldali szélsőre, mert ezen a meccsen is Primaverás srácokkal kellett betöltenem azt a posztot. Nem akarom, hogy az első csapat emberei ne a saját posztjukon játszanak, mert mindenki ott tud a legjobban teljesíteni, ami a posztja."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Pinzolo