Di Francesco aggódik a Celta ellen látottak miatt

Di Francesco aggódik a Celta ellen látottak miatt

Aggodalmának adott hangot a Celta elleni mérkőzést követően Di Francesco, miután a Roma 4:1-re kikapott a spanyol csapattól.

"Ez a meccs minden értelemben katasztrófa volt: technikai, taktikai és fizikai."- kezdte a Roma mestere a meccs után.

"Egyáltalán nem tetszett ahogy a csapat felkészült a mérkőzésre. A második félidőben már más volt a hozzáállás, de persze a Celtának könnyű volt a helyzete a 4:0-ás vezetése birtokában. A második játékrészben már határozottabbak és taktikailag intelligensebbek voltunk, de sajnos az első félidőről ez nem mondható el."

Elég sok tartalék játékos volt a pályán és elég sok gólt kapott a csapat. Mit gondolsz erről?

"A megfelelő időben fogom értékelni a dolgokat. Amikor kiválasztok a játékosokat, akkor azoknak meg kell mutatniuk, hogy mit tudnak. Persze a felelősség mindig az edzőn van, de remélem, hogy ez a mérkőzés jó lecke volt azzal kapcsolatban, hogy miként kell egy mérkőzéshez hozzáállni, arra felkészülni. Mindig azt mondom, hogy úgy kell játszani, ahogy az edzéseken edzel, ezért emelnünk kell a lécet az edzéseken."

Nem gondolod azt, hogy túl sok időbe telik a csapatnak megtanulnia a játékstílusodat?

"Határozottan sok dolgunk van még, de a filozófiára nem összpontosítok túl sokat, inkább a hozzáállásról van szó. Minden meccsre másképpen kell készülni és ez az, amire nekem koncentrálnom kell: hogy a meccsekre megfelelően felkészüljünk."

"Az első félidőt ki kell küszöbölnöm, de attól eltekintve én mindig is olyannak láttam a csapatot, amelyik fejlődik. A Sevilla elleni is láttam a javulás jeleit mind a fizikai felkészültség, mind taktikai szempontból. Ezen a meccsen egy olyan csapat ellen játszottunk, amelyik fizikálisan nagyon erős és képes járatni a labdát, miközben mi elvesztettük taktikailag a fonalat, amire eddig nem volt példa."

Felvázolhatod azt, hogy miként kell egy meccsre felkészülni, ahhoz hozzáállni, de megtanítható-e az bizonyos játékosoknak?

"Ezen kell dolgoznunk. Szerintem a mi hozzáállásunk és bizonyos hibák határozták meg ezt a meccset. Az első gólnál például szerintem a szabálytalanság a 16-oson kívül volt, de nem akarok ezekkel foglalkozni. Azt akarom, hogy a csapatom másképpen álljon hozzá a mérkőzésekhez. Egyáltalán nem számítottam az első félidőben látottakra annak ellenére sem, hogy sok változás volt a kezdőben."

"Sokat változtattam erre a meccsre azzal a tudattal, hogy a bajnokság hamarosan kezdődik, de a Celta teljesen hatástalanította a támadójátékunkat. Az egész csapat csak rohant a labda után és mindig később értünk oda. Nem lehet egy meccsre mindössze órákkal előtte felkészülni, napokkal korábban kell már. Szeretném, ha ezt az Atalanta elleni meccs előtt megértenék a srácok. Lehet, hogy eddig más dolgokhoz szoktak, de ezen a meccsen a teljes ellenkezőjét csinálták annak, amire készültünk."

Egész csapatrészek mondtak csődöt ezen a meccsen, vagy inkább egy-egy játékos volt nagyon rossz?

"Az a gondolat, hogy a csapat három részből áll, nem helyes. Amikor letámadsz, akkor ahhoz az egész csapat kell. Ugyabban a pillanatban minden játékosra szükség van ahhoz, hogy az ellenfelet le tudd támadni. Nem voltunk agresszívak, a csapat sokszor nem tudta mit kellene csinálnia, még szerencse, hogy csak barátságos meccs volt. Komoly kritikák jönnek majd most, de én személy szerint biztos vagyok abban, hogy Bergámóban jó teljesítményt fogunk nyújtani. Tanulnunk kell ebből és persze jobb, ha még ilyenkor kapunk pofonokat. Mindenkinek tanulnia kell ebből."

Fogsz a mostani meccs eredményének tudatában egyeztetni Monchival?

"Szerintem ez a meccs fontos volt abból a szempontból, hogy következtetéseket lehessen levonni azzal kapcsolatban, hogy hol tart a csapat. Viszont nem szeretek végleges ítéletet hozni. Vannak gyenge pontjaink és amin lehet még javítani, ezeket pedig átnézzük majd Monchival."

"Nekem viszont most a fő feladatom az, hogy felkészüljünk az Atalanta elleni meccsre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Celta