Di Francesco a soron következő merkőzesről

Di Francesco a soron következő merkőzesről

A Roma helyi idő szerint ma 19 órakor megkezdi az idei ICC sorozatot San Diegóban az angol Tottenham ellen.

Mi a véleménye Olsenről? Sajnálja, hogy Malcom végül nem lett a Romáé?

"Ami Malcomot illeti, van itt elég játékos. Egyértelmű, nem úgy alakultak a dolgok, ahogy a sportigazgatónk akarta, de ettől még nem áll meg az élet, így is versenyképes csapatunk van. Ami a kapusokat illeti, mindenki új, akiknek Savorini segítségével még el kell sajátítaniuk az iránymutatásaimat és a játéktsílusomat."

Mi a helyzet Marcanoval és Karsdorppal? Pastorénak sikerült beilleszkednie?

"15 napja vagyunk együtt, szóval idő kell ahhoz, hogy mindenki mindent megértsen. Én elégedett vagyok Pastoréval és a munkájával, a technikai tudása pedig nem kérdés. Viszont az adatok azt mutatják, hogy fizikálisan nagyon sokat fejlődött. Karsdorp nem fog játszani a Tottenham ellen, viszont Marcano mind fizikálisan, mint mentálisan sokkal jobb formában van."

Mi hiányzik a Romából ahhoz, hogy versenyképes legyen?

"Szerintem annak ellenére, hogy egészen más játékosaink vannak az elmúlt évhez képest, ez a keret most is versenyképes. Továbbra is éberek vagyunk az átigazolási piacon, de Malcomról nem akarok beszélni, túl sokat beszéltek már róla eddig is. Tudjuk, hogy mi a dolgunk, hogy mit kell tennünk. A következő meccseken fogom kiértékelni a dolgokat."

Módosítottál valamit az edzéseken?

"Nem lehetett ugyanaz, mint tavaly, mert tavalyhoz képest már most több játékosunk volt elég korán, ami azt eredményezte, hogy jó alapokkal indultunk. Viszont meggyőződésem, hogy a bajnokságot úgy fogjuk kezdeni, hogy még mindig fejlődni fog a csapat, egy folyamat kellős közepén leszünk, ami azt jelenti, hogy a holnapi meccsen nem leszünk a legoptimálisabb formában, talán maximum 60 percre."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Tottenham, ICC