Di Francesco a Slovacko elleni meccsről

Di Francesco a Slovacko elleni meccsről

Az egy hetes kemény edzőtábort szűk, 1:0-ás győztes meccsel zárta a Roma az FC Slovacko ellen.

Ez egy igazi meccs volt ma, egyáltalán nem könnyű. Mit gondolsz, hogy ment?

"Nagyon fontos volt, hogy lássuk a fiatal srácokat játékban. A tudásunk megmutatkozott a második félidőben. Elégedett vagyok azzal, ahogy játszottunk, végig nagyon zárt és egységes maradt a csapat."

Mi van a labdabirtoklással?

"Nem várhatjuk el mindenkitől, hogy július 14-én olyan éles legyen, mint a kés, vagy hogy mindent ezek a fiatal srácok csináljanak meg. Az ellenfelünk eléggé nehézzé tette a meccset számunkra fizikálisan. Perotti nem volt teljesen egészséges, de persze mindenkinek dolgoznia kell még a fizikai felkészültségén."

"Ami pedig a labdabirtoklásos játékunkat illeti, azt vártam, hogy lesz egy kis problémánk, de a második félidőben jobbak voltunk. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy nagyon szépen teljesítettünk, mint egységes csapat: végig együtt maradtak és sosem szakadtak szét."

Milyen volt Bruno Peres?

"Tetszett a védekezése. Inkább mentálisan kell még vele dolgoznunk, nem pedig fizikálisan, mert össze kell szoknia a hátsó alakzattal. Viszont nagyon jól játszott ma."

Amennyiben a Roma leigazolja Gregorie Defrelt, akkor ő Edin Dzeko helyettese lesz, vagy szélső támadó?

"Először is, ő nem a Roma játékosa egyelőre. Én személy szerint őt középcsatárként látom, de persze szélen is tud játszani. Nagyon sokat dolgoztam vele, mint középcsatár és szerintem a tulajdonságai ott mutatkoznak meg a legjobban."

Mi a helyzet Gersonnal?

"Az első benyomásom az, hogy sokkal gyorsabban kell járatnia a labdát és fejlődnie kell a labda nélküli mozgásokban. Ez mindössze szokás kérdése, de meggyőződésem, hogy lesz ő még sokkal jobb."

Holnap visszatérnek a válogatottak is. Mit vársz tőlük?

"Nem lesz túl sok időnk, mert amint Amerikába érünk, rá 3 napra már meccset fogunk játszani. Néhányuknak úgy kell majd pályára lépniük, hogy nem lesznek csúcsformában."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Slovacko, Pinzolo