Di Francesco a Roma új edzője

Di Francesco a Roma új edzője

Ahogy az várható volt, Eusebio Di Francesco lett a Roma új edzője.

A 47 éves szakember 2 éves szerződést kötött a Romával és így 2019-ig kötelezte el magát a fővárosi együtteshez.

"Amikor leültünk megbeszélni a Roma számára ideális edzőjelöltet, akkor olyan valakit akartunk, aki idejön és képes a maximumot kihozni az első csapatból, plusz emellett beépíti a tehetséges fiatalokat az utánpótlás csapatunkból."- kezdte Pallotta.

"Monchi, az új sportigazgatónk kiemelte Eusebio Di Francescót, aki szerintünk a játékstílusával tökéletesen illeszkedik majd a Romába."

Di Francesco 1997-től 2001-ig volt a Roma játékosa, ezalatt 129 mérkőzésen lépett pályára, szerzett 16 gólt és hozzásegítette a csapatot a harmadik bajnoki sikeréhez 2001-ben.

Profi pályafutása során 12-szer öltötte magára a válogatott mezét. 2005-ben vonult vissza, majd később visszatért a Romához, mint operatív menedzser a 2005-06-os szezonra.

"Hihetetlenül boldog vagyok, hogy visszatérhetek a Romához és egy olyan együttesnek lehetek az edzője, amelyik mindig nagyon sokat jelentett nekem. Hálás vagyok James Pallotta elnök úrnak és az összes igazgatónak ezért a lehetőségért."- mondta Di Francesco.

"Mindent beleadok majd annak érdekében, hogy ez a csapat elérje azokat a sikereket, amit megérdemel."

Az elmúlt 5 szezonban Di Francesco a Sassuolo edzője volt, amivel 2013-ban feljutott a másodosztályból, majd a Serie A 6. helyére vezette a csapatát, amivel Európa Liga szereplést harcolt ki.

Előtte volt a Virtus Lanciano, a Pescara és a Lecce edzője is.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco