Di Francesco: A Roma előre tekint

Di Francesco: A Roma előre tekint

A Roma mestere kijelentette, ő és az egész csapat csak is előre tekint.

A Roma a Bajnokok Ligája C csoportjának élén végzett, megelőzve az angol bajnok Chelseat, valamint a spanyol Atletico Madridot, míg a bajnokságban mindössze 5 pont választja el a csapatot az első helyezettől úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott.

"Őszintén, én csak előre tekintek."- mondta a Roma Radio-nak a mester.

"Remek hangulatot teremtettünk itt, és nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy minden reggel öröm munkába menni, és mindenkit üdvözölni. Ha tudod élvezni a munkád, a többi magától jön."

"Én mindig megpróbáltam önmagam lenni, hoztam a saját elképzeléseimet és módszereimet, miközben nem akartam elnyomni semmit. Elég szerencsés vagyok abban, hogy mind a játékosok, mind aki itt dolgozik, azonnal magukévá tették az elképzeléseimet."

"Remélem, hogy ez nagyon sokáig így is marad, és ezen néhány rosszabb eredmény sem fog változtatni. A vereségek is lehetnek egészségesek, bizonyos kontextusban akár fordulópont is, mint a Napoli elleni."

"Nem lehetünk elégedettek, ez az, amit ma is elmondok majd a játékosaimnak. Nem szabad, hogy elbízzuk magunkat, ez az élet semelyik területén nem eredményez jót. Minden nap a maximumot várom el a játékosamtól, valamint mindig be kell bizonyítanunk, hogy tudunk jól játszani."

A mestert megkérdezték arról, hogy miként tudott megbirkózni azzal, hogy a Sassuolo kispadját a Romáéra cserélte.

"Egy játékos egyértelműséget vár el az edzőjétől. A mai játékosok meg akarják érteni, hogy miért kérik tőlük, hogy csináljanak meg dolgokat, ők már sokkal elkötelezettebbek. Az embereknek tudniuk kell, hogy az edző mit csinál egy héten, a mérkőzés már csak a heti munka befejező része."

"A rotáció? Az edző ismeri a legjobban a csapatát. Mindenkiben megvan a fejlődés lehetősége, aztán előfordul, hogy bizonyos játékosok túlszárnyalják azokat, akik az elején kezdők voltak."

"A játékosok megértették, hogy a csapat jobban számít, mint az egyén. Úgy döntöttünk, hogy minden posztra két játékost igazolunk, miközben tudtuk, hogy ők különbözőek is lehetnek. Amikor rotálok, akkor sosem teszem be az újakat egyszerre."

"A pályán nem csak a technika számít, de nagyon fontos a csoporton belüli vezérszerep. A Celta elleni vereség a jó példa erre, ahol rengeteg új játékost küldtem a pályára egyszerre."

"Talán túl hamar ítélkeztek felettem, pedig az is a fejlődésünk egyik pillanata volt."

"A hétvége? Már most megvan a kezdőcsapat váza, majd a fizikai állapotokra támaszkodva előfordulhat rotálás."

"Néha a játékosnak kell jeleznie felém, hogy nincs a lábában 90 percnyi játék, néha pedig én választok olyan játékost, aki nincs éppen top formában, de az adott meccsen nélkülözhetetlen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, interjú