Di Francesco a Roma átigazolási terveiről

Di Francesco a Roma átigazolási terveiről

A Roma mestere elárulta, hogy 5 olyan poszt van, ahol mindenképpen szeretné megerősíteni a rendelkezésére álló keretet.

Di Francesco a Sky Sport Italia-nak adott interjúban beszélt arról, hogy milyen az új munkája a Románál, mik a tervei a csapattal és mit szeretne elérni a következő szezonban.

"Miután voltam játékos és a stáb tagja is, nagyon jó érzés a Roma vezetőedzőjének lenni."- kezdte Di Francesco.

"A mindenkitől áradó meleg fogadtatás segíteni fog abban, hogy megbirkózzak az új kihívással."

Milyen típusú munkát szeretnél elvégezni itt Pinzolóban?

"A csapattal néhány védekező és támadó koncepción dolgozunk, erre a két dologra összpontosítunk most nagyon, és minden felmerülő szituációra felkészülünk. Hiányoznak meghatározó játékosok, de itt van rengeteg fiatal, izgalmas játékos, akik részesei lehetnek a csapat fejlődésének."

Láthattuk, hogy Florenzi újra elkezdett labdás feladatokat végezni. Hol tart most a felépülése?

"Szeretnénk, ha mihamarabb visszatérne, de láthattuk, hogy mi történt vele előtte, ezért nem siettetjük a dolgokat. Az számít, hogy ő miként érzi magát és inkább várunk plusz 15 napot, ha szükséges."

Maxime Gonalons játszhat együtt Daniele De Rossival?

"Eredetileg nem, de most nincs itt De Rossi és csak Gonalons van a pályának azon részére. Ő és De Rossi lesznek a középpálya alapjai és ők fogják biztosítani a pozíció folyamatosságát. A sportigazgatóval azon dolgozunk, hogy 22 kezdőjátékost állítsunk össze. Sokszor halljuk, hogy mennyire fontos a jó kispad, ezt keressük mi is és így nagyon versenyképes lehet minden poszt."

A középső középpályások között már itt van Lorenzo Pellegrini is. Benne mi a különös?

"Ő egy nagyon sokoldalú játékos, egy 'box-to-box' középpályás remek technikával. Jól szerel, remekül alakít ki helyzeteket és képes gólokat szerelni. Ráadásul olyan srác, aki mindig készen áll arra, hogy a maximumot nyújtsa. Nagyon sokat követelek meg a fiataloktól és az idősebb játéksoktól egyaránt, mert a futballban mindig fejlődni kell."

A Romának van a legjobb középpályája?

"Ez egy remek középpályás sor és nagyon örülök, hogy ilyen játékosok állnak a rendelkezésemre."

Mit válaszolsz a rengeteg kérdésre Nainggolannal kapcsolatban?

"Ő egy remek játékos, akit mindenképpen meg akarunk tartani. Ez az én célom és egyben a klubé is, egy pedig biztos, hogy Amerikában ott lesz velünk. Nyugodt vagyok vele kapcsolatban és az ő tudása nagyon fontos számunkra, mert remekül szerel, képes irányítani, ha kell, tud támadni és gólokat szerezni. Minden megvan, ami egy remek középpályásnak kell."

Beszéltél Tottival? Tud neked segíteni?

"Döntenie kell, ő egy legenda, de a jövőjéről magának kell döntenie. Tudom, hogy Francesco mekkora segítség lehet számunkra és hatalmas bónusz lenne, ha a hatalmas tapasztalata és tudása velünk lenne."

Mit kért tőled Pallotta, amikor Londonban találkoztatok?

"Azt kérte tőlem, legyek szenvedélyes, hogy legyünk versenyképesek, hogy legyünk a Juventus rémálma és komoly kihívója. A cél, hogy tovább fejlődjünk a tavalyi remek szezont követően. Szeretnénk még valamit hozzátenni ahhoz."

A Napoli nem sokat változott, képesek lehetnek megnyerni a bajnokságot?

"Nekik már van egy kialakult stílusuk, nekünk egy kicsit több időre lesz szükség, mert nálunk több változás volt, de nem hiszem, hogy ez hátrány lenne."

Elég jó barátok vagytok Vincenzo Montellával. A Milan újra meghatározó erő lesz a bajnokságban?

"Az igazolt játékosok minőségét kell nézni, nem a mennyiségét, ez a klub feladata és nekünk nincs miért rohanni. Vannak kiszemeltjeink, ezt kértem Monchitól. Megpróbálunk versenyképesek lenni."

Mi van az Interrel?

"Ők most építkeznek, remek edzőjük van, aki hatalmas pluszt jelent a klubnak. Ők is erősödtek, így velük is számolni kell majd jövőre."

Mik a célok a következő szezonra?

"A lehető legtöbbször nyerni akarunk. Azt a szót, hogy győzelem, nagyon szeretem és szeretem sokszor hallani."

Mit keres most a Roma?

"Egy helyettest Dzekónak, két szélsőt, egy baloldali védőt és egy középső védőt. A középpályán megvannak a megfelelő játékosok, így a többi területre kell koncentrálnunk."

Mi jelenleg a különbség a Roma és a Juventus között?

"Nehéz ezt most megmondani. Még pár játékost vennünk kell és az emberek sokszor elhamarkodottan ítélkeznek. Meg kell találnunk a megfelelő játékosokat, aztán beszélhetünk erről."

Diego Perottinak feltettek ma egy elég érdekes kérdést Kevin Strootman tegnapi Instagram-os posztjával kapcsolatban, amire Radja Nainggolan és Mohamed Salah is válaszolt. Perotti azt mondta, hogy Radja szeret viccelődni, egyetértesz ezzel?

"Természetesen. Véleményem szerint Salah nem volt valami tapintatos, elkerülhette volna azt a kommentet, mivel éppen ő volt az, aki a Premier Leauge-be akart menni. Ő döntött, mi pedig tiszteletben tartottuk a döntését, de ezeket a dolgokat más emberekre kell hagyni, nem pedig a játékosokra magukra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, interjú