Di Francesco: A Real elleni meccs a formába hozásról szól

Di Francesco: A Real elleni meccs a formába hozásról szól

A Roma a Real Madrid elleni mérkőzéssel fejezi be az amerikai turnét, melyet Di Francesco a formába hozásra használna fel.

New Yorkban a MetLife stadionban lép pályára európai idő szerint szerda hajnalban a Roma a regnáló Bajnokok Ligája győztes ellen.

Di Francesco elégedett az eddig elvégzett munkával, bár tudja, hogy van még mit elvégezni a hamarosan kezdődő szezon előtt.

"Ez a turné eddig nagyon pozitívra sikeredett mind a lejátszott meccseket, mind a létesítményeket és az edzéseket illetően."- jegyezte meg Di Francesco.

"Sikerült azt elvégeznünk az utazások ellenére is, amit akartunk."

"A Real elleni meccsen a többi meccshez hasonló választásokat fogok meghozni, mert azt akarom, hogy az összes játékosom hasonló formába kerüljön. Így nem szükségszerűen az a csapat fog kezdeni, ami később a fő kezdő lesz."

"Számomra ez a turné remek alkalom volt arra, hogy az új játékosok fejlődését kiértékeljem, és hogy megnézzem miként sikerült beilleszkedniük a csapaton belül. Ez a legfőbb dolog, amit én most látni akarok a meccsen."

Már csak két hét sincs a bajnoki nyitányig, a szurkolókat a legjobban az érdekli, hogy lesz-e még új érkező a csapatba.

"Erről a sportigazgató már elég sokat beszélt. Az átigazolási piac még nyitott, lehetnek távozók és érkezők is, de majd csak azt követően lehet értékelni a dolgokat, ha befejeződött. Túl korai kijelenteni, hogy jók, vagy rosszak az igazolások, de az egyértelmű, hogy jó pár olyan játékost igazolt a klub, akik javítanak a csapaton."

A Roma 10 játékost igazolt a nyáron, azok beépítése Di Francesco legnagyobb és legfontosabb feladata.

"Nos, egy olyan játékosnak, mint Ivan Marcano nagyon fontos, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjon, mert így tanulja meg a védekezési mechanizmusunkat, a mozgásokat. Számára ez a legfontosabb, hogy megtanulja mindet."

"De elsősorban az a legfontosabb, hogy mindenki tisztában legyen azzal, az idei év nem csak a Serie A-ból áll, lesz még másik nagyon fontos sorozat, ahol az egész csapatra fontos szerep vár. Marcano az egyike ezeknek, és természetesen ezért örülök nagyon annak, hogy úgy tűnik, nagyon gyorsan sikerült beilleszkednie."

"Hogy Justin Kluivert is kezdő lehet az első meccsen? Nos, ez számos dolgon múlik, át kell értékelnünk dolgokat, de az látszik, hogy jó formában van, szóval lehetséges, igen. De nem csak számára adott ez a lehetőség, hanem a többieknem is. Egyértelműen azért hoztuk őt, mert hisszük, hogy van olyan tehetséges, hogy kezdő lehessen, és hogy kulcsfontosságúvá váljon a csapat számára. De az is egyértelmű, hogy egy kis időre szüksége van, mire beilleszkedik teljesen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Real Madrid