Di Francesco: A labda nálam mindig fontos szerepet játszik

Di Francesco: A labda nálam mindig fontos szerepet játszik

Megtartotta első edzését a Di Francesco vezette Roma Pinzolóban, ahol a csapat új edzője a futball filozófiájáról is beszélt.

Milyennek találod az első pillanatokat mint Roma edző?

"Bizonyos dolgokban ugyanolyan, mint amikor játékos voltam. Bizonyos dolgok sokat változtak, különösen a figyelem és a szervezettség a csapat körül, hiszen nagyon sokan követnek bennünket itt. Most sokkal jobb a helyzet és remélem, hogy mi tovább tudjuk javítani majd a dolgokat. Azon dolgozunk, hogy a csapat jobb legyen és megtanuljuk az edzőtáborban azt, amit kell."

A jó felkészülés feltételei adottak...

"Itt Trentinóban csak is jól lehet dolgozni. Édesanyám ebből a régióból származik, szóval elég jól ismerem a környéket és az emberek nagyon kedvesek itt. Reméljük, hogy a legtöbbet sikerül kihozni ebből a hétből, most itt lesz a lehetőség, hogy jobban megismerjük egymást, a sok fiatal játékost, akik eljöttek velünk az edzőtáborba. Bízunk benne, hogy sokuk képes lesz lenyűgözni bennünket és fejlődni fog az első csapattal együtt."

Most az első az edzőtábor, majd jön a nyári turné, ahol top európai csapatokkal játszik majd a csapat. Milyennek találod ezt a fajta megközelítést?

"Számomra ez most az első alkalom, hogy majd sokat kell utazni és számos kihívást jelentő meccset kell játszani. De ezt tudtuk előre és én ehhez igazítom a hozzáállásomat. Ez a hét tökéletes lesz arra, hogy megragadjam ezt a lehetőséget."

Hatalmas a lelkesedés a csapat körül, a tegnapi edzésen nagyon sokan voltak kint.

"Mindenképpen jónak kell lennünk, hogy megőrizzük ezt a lelkesedést és szenvedélyt, valamint folyamatosan tápláljuk a helyes hozzáállással az edzések során."

Tegnap volt az első edzés egy hosszú utazás után, de te rögtön a labdás játékkal kezdtél.

"Egy kicsit én is a szurkolók cipőjébe helyeztem magam. A srácok örömmel fogadták ezt a kis meccset is, talán túlságosan is kitörő örömmel. Az összes rajongó megérdemelte, hogy végre láthassa a játékosokat játszani. Túl sokat voltam a másik oldalon és tudom, hogy mennyire jó az, ha egyből egy kicsit focizhatsz. Az én edzőim sosem engedték ezt."

A labdával együtt, de sokat fogsz a fizikai felkészítésen dolgozni...

"A célom az, hogy ne öljem meg a játékosokat, hogy élvezettel menjenek ki a pályára és az élvezet sose vesszen ki belőlük. Mindenre van idő és persze fogunk labda nélkül is dolgozni, de én szeretem használni a labdát és mindenkit bevonni a játékba. Ma láthattok majd fizikális felkészítést, valamint egy kis taktikai-technikai tréninget is, mivel a védekezést fogjuk gyakorolni. A legtöbbet kell kihozni a rendelkezésünkre álló időből, de én megpróbálom az összes edzésen bevonni a labdát."

Tegnap láthattuk, hogy mennyire hajtod a játékosokat a folyamatos támadásra ösztönözve...

"Ez olyan csapat, amelyik rengeteg gólt szerzett és a játékosoknak mindig tisztán egy céljuk kell, hogy legyen: megbántani az ellenfelet. Ezt a gondolatot akarom a csatárok felé közvetíteni mindenek felett. Meg akarom adni nekik a lehetőséget, hogy sokkal élesebbek legyenek a kapu előtt."

Már 19.000 jegy elkelt elővételben, érezhető a lelkesedés...

"Ennek nagyon örülök, habár még nem teljes a csapat. Meggyőződésem, hogy tudjuk pótolni a legjobb távozó játékosokat. Minden szempontból pozitívnak kell lenni és ez a világ legjobb csapatai ellen is nagyon fontos. Szeretnénk ezt a mentalitás továbbítani a csapat felé."

Be tudnád gyorsan mutatni a stábodat?

"Tomei a segítőm, ő sokat dolgozott már velem, egészen azóta, hogy második éve edző voltam. Ő foglalkozik a védekezéssel és ebben egyedülálló egyetértésben vagyunk: hogy mit mondunk és azt hogyan mondjuk és fordítva. Pierini lesz a megfigyelő és Beccacciolival együtt a videós elemzéseket végzik majd. Stefano Romano fiatal srác, de nagyon lelkes, aki a technikai résszel foglalkozik majd a fiatal és a szenior játékosoknál. A technika mindig fejleszthető. Nicandro Vizoco pedig egy új atlétikai edző."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, edzőtábor