Di Francesco: A csapat képes változtatni

Di Francesco: A csapat képes változtatni

A Roma mestere elismerte, a csapat képes átváltani a 4-2-3-1-es hadrendre.

A Sassuolo volt mesteréről sokan úgy vélik túlságosan merev, végletekig ragaszkodik a megszokott 4-3-3-as felálláshoz, azonban Di Francesco elismerte, képesek változtatni a felálláson.

"Egy edzőnek képesnek kell lennie arra, hogy meggyőzze a játékosokat, és megértesse velük, hogy számukra mi a legideálisabb."- magyarázta a Roma mestere.

"Olyan remek mestereim voltak, mint Zdenek Zeman, de a futball nagyon gyorsan változik, mi pedig nem lehetünk fundamentalisták, nem ragaszkodhatunk végletekig az alapokhoz. Például én a 4-3-3-as felállással kezdtem, de hamarosan képes leszek átváltani 4-2-3-1-re, de ez nem jelenti azt, hogy a filozófia is változni fog."

"A csapatnak mindig agresszívnek kell lennie, a győzelemre kell törekednie, és 30-40 méterek egységesen le kell zárnia az ellenfél szabad területeit, amivel a labdabirtoklásunkat illetően több lehetőséghez jutunk."

"Ha ez így történik, és ennek ellenére De Rossi - akinek a nevét csak példaként hoztam fel - mégsem mozog megfelelően, akkor az azt jelenti, hogy valamit elrontottam az edzésen. Az edzéseken minden lehetséges szituációt gyakorolnunk kell."

"A másik példa, hogy ha zónavédekezést próbálnék a pontrúgásoknál, de azt látnám, hogy a srácoknak gondjuk van ezzel, akkor azonnal változtatnék rajta."

"A csapattal most együtt dolgozom ezeken, mert szerintem ez a társaság képes mindkét módon védekezni, természetesen az ellenféltől függően."

"Az edzéseken gyakoroljuk a lövéseket is, de egy olyan játékostól, mint Maxime Gonalons, természetesen nem fogom azt kérni, hogy lőjjön a 16-oson kívülről, mert az ő karakterisztikája nem ilyen. Viszont Radja ilyen játékos, ő meg is teszi ezt. Persze tavaly több gólt szerzett, ez előfordul, de az esélye most is megvan."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco