Di Francesco: A csapat fejlődik

Di Francesco: A csapat fejlődik

A Sevilla elleni vereség ellenére Di Francesco úgy véli, a csapat fejlődik, de nem fog egy meccs alapján ítéletet mondani.

A Roma mestere úgy véli, voltak pozitívumok és negatívumok is a Sevilla elleni mérkőzésen, azonban egy meccs alapján senkiről nem fog véleményt alkotni.

Elszenvedte első vereségét a Roma a felkészülési időszakban, miután 2:1-re kikapott az Antonio Puerta emlékére szervezett mérkőzésen a hazai Sevilla együttesétől.

"Most már egyértelműen jobban járatjuk a labdát és láttam nagyon sok olyat, amit az elmúlt napokban az edzéseken gyakoroltunk."- kezdte a meccs után Di Francesco.

"Az első 15 perctől eltekintve jól játszottunk és az első góljukig nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt."

"Néha a kapu előtt kapkodtunk, pedig sokkal jobban kellene befejeznünk a támadásainkat: sokszor inkább megpróbáltunk egy kicsit trükközni, ahelyett, hogy a lényegre törekedtünk volna. Általánosságban a srácok jól játszottak, igaz volt az a kontratámadás, ahol eléggé lejátszottak minket, de összességében sikerült az ellenfelünket elég jól lezárni."

"Amikor egy olyan agresszív csapat ellen játszol, mint a Sevilla, és lehetőséged van arra, hogy lehagyd az embered, akkor olyankor a csapat elkerülhetetlenül kicsit szétcsúszik. Viszont nekünk csapatként kell működnünk. Úgy jöttünk ide, hogy megyünk előre mindent beleadva, de a Sevilla fizikálisan előrébb tart, hiszen a Bajnokok Ligájában kevesebb, mint egy héten belül már érdekeltek lesznek."

"Nekünk csapatként együtt kell mozognunk, ezen pedig még van mit dolgozni, ráadásul sokkal bátrabbak is lehetünk. Rúgtunk egy kapufát és volt pár kecsegtető helyzetünk, így összességében a csapat jól teljesített."

Milyen volt Nainggolan az új szerepkörében?

"Nekem tetszett az, amit a meccsen mutatott. Sikerült belenőnie a szerepbe és számos döntő labdát szerzett. Ne felejtsük el, hogy az én középpályásaim sokszor átváltanak irányító, 'trequartista' szerepre, és ilyen poszton játszott a meccs későbbi szakaszában. Most már megpróbál többször visszazárni, mert Radja az a középpályás, akinek támadnia és védekeznie is tudni kell. Nekem mindig azt tanították, hogy ha teljes értékű középpályás szeretnél lenni, akkor tudnod kell támadni és védekezni is. Radja megmutatta, hogy hajlandó és képes is mindkettőre."

Hector Moreno lehet a legjobb belső védő párja Manolasznak?

"Nem jó arról beszélni, hogy kinek kell lennie kezdőnek, hiszen számos remek játékos van a keretben, akiket mind ki kell próbálni. Manolasz jól játszott és örülök a teljesítményének. Ki fogjuk értékelni, hogy szükségünk van-e további játékosra a védelemben, mielőtt az átigazolási időszaknak vége."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sevilla