Di Francesco 2020-ig hosszabbított

Di Francesco 2020-ig hosszabbított

A klub hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2020-ig szerződést hosszabbított Eusebio Di Francesco vezetőedzővel.

Di Francesco, aki az elmúlt idényben a harmadik helyre vezette az együttest a bajnokságban, és elődöntőig menetelt a csapattal a Bajnokok Ligájában, ma délután 2020-ig meghosszabbította a szerződését.

"Hihetetlenül elégedett vagyok, hogy folytathatom a kalandot a Romával és a remek szurkolóinkkal."- mondta az aláírás után a mester.

"Az a bizalom, amit az elnök és a vezetőség végig mutatott felém, nagyon büszkévé tesz, és remélem, hogy a következő szezonban visszafizethetem ezt nekik egy még sokkal izgalmasabb szezonnal, mint amilyen a mostani volt."

A 48 éves szakember remek első szezont zárt a Romával, a nemzetközi kupaporondon pedig 34 év után kiemelkedőt alkotott azzal, hogy a Chelsea, az Atletico Madrid, a Sahtar Donyeck, és a Barcelona legyőzésével, kiejtésével egészen az elődöntőig jutott.

"Tavaly nyáron, amikor Eusebiót kineveztük, én is azt mondtam, hogy olyan edzőt akarok, aki jön, és a lehető legtöbbet hozza ki a játékosokból, valamint szintén sikerül beépítenie néhány tehetséges fiatalt."- jegyezte meg Pallotta.

"Szerintem teljesen egyértelmű, hogy mindkét célt sikerült elérnie az első szezonjában, mint a Roma edzője. Nagyon fontos, hogy meglegyen az a fajta folytonosság és stabilitás, amit Eusebio ad a projektnek, a mai hosszabbítás pedig egyértelmű bizonyítéka annak, hogy mi továbbra is hiszünk abban, hogy képes lesz a Romát még magasabb szintre emelni."

Di Francescóval a Roma 51 meccset játszott, amiből 29-et megnyert, 10 döntetlenre végződött, és 12-t vesztett el.

"A mai hosszabbítás megint azt mutatja, hogy hiszünk és bízunk az edzőnkben. Mindannyian biztosak vagyunk abban, hogy együtt újabb magasságokat célozhatunk meg, és vele elérhetjük a céljainkat."- fűzte hozzá Monchi.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, szerződéshosszabbítás