Daniele De Rossi első interjúja edzőként

Daniele De Rossi első interjúja edzőként

A klub legendája a Roma TV-nek adott interjút először, mint a csapat edzője.

De Rossi végső célja továbbra is a Bajnokok Ligája-kvalifikáció elérése a Giallorossival.

"Hogy mit érzek most? Csodálkozást, mert nehezen ismerem fel az utcákat, a körforgalmakat azokon a helyeken, amelyeket 18 éven keresztül egymás után láttam, érzelmeket, mert olyan helyeket és arcokat látok, amelyek életem egy óriási és gyönyörű részét osztották meg velem, és annak tudatosítását, hogy fontos feladat vár ránk, nem ülhetünk itt csak úgy és nézelődhetünk." - mondta De Rossi a Roma TV-nek az első interjújában.

A reakcióm, amikor felhívtak Friedkinék?

"Meglepődés, izgalom, izgatottság akkor és ott, tudtam, hogy valami történhet, és azonnal rendelkezésre álltam, hogy találkozzak velük, hogy beszéljek velük, és hogy megértessem velük, ami végül egy talán maximum 10 percig tartó beszélgetés lett."

A rövid távú szerződésem?

"Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy sem nekem, sem a csapatnak nincs szüksége ejtőernyőre, erős csapatnak tartom a csapatot, nagyon fontos játékosokkal. Még a legjobb csapatoknak is vannak nehéz pillanatai, ez történt velem a múltban, ez fog történni a jövőben is, ez mostantól más csapatokkal is megtörténhet, úgyhogy nekünk jól kell kihasználnunk ezeket. Úgy gondolom, minden lehetőség megvan arra, hogy újra feljebb lépjünk, így nem kellett ejtőernyő, csak ez a nagyszerű lehetőség."

Visszatérésem az Olimpicóba?

"Izgalmas lesz, már ezerszer visszatértem, de mindig szurkolóként, rajongóként, megfigyelőként, abban az időszakban, amikor a válogatottban voltam, elküldtek ide, hogy beszámoljak az olasz játékosainkról, aztán a válogatottal munkatársként tértem vissza, edzéseket tartottunk, három meccset játszottunk az Európa Bajnokság alatt."

"Azonban azt hiszem, azt mondhatom, hogy ez nem lesz ugyanaz, ez egy teljesen más szerepkör, más a felelősség, és mindenekelőtt az, hogy itt voltam, szurkolóként jöttem a stadionba, rájöttem, hogy az eredményeken túl, a tabellán, a csapat egy pillanatnyi formájának pillanatán túl a stadion Roma-Barcelona üzemmódban volt, ami akkoriban egyszer-egyszer előfordult, szóval izgalmas lesz, és emiatt is remélem, hogy ez folytatódik, és folytatjuk ezt a tendenciát."

"Soha nem hagytam abba a Roma követését. A tavalyi Európa Liga-estek és a Konferencia-estek megtapasztalása, amikor a stadionban jártam, ráébresztett arra, hogy valami különleges újjáteremtődik a csapat és a szurkolók közötti kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy rossz pillanatok is megtörténhetnek, és úgy gondolom, hogy egy ilyen város és egy ilyen csapat fel tudja húzni magát ezen a szereteten keresztül. A szurkolók nagy lökést adhatnak nekünk."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi