Daniele De Rossi az új edző!

Daniele De Rossi az új edző!

Miután délelőtt a vezetőség megköszönte Jose Mourinho munkáját, délután bejelentették, hogy Daniele De Rossi a Roma új edzője.

Az AS Roma örömmel erősíti meg, hogy Daniele De Rossit nevezték ki vezetőedzőnek 2024. június 30-ig.


De Rossi 18 éves római játékos pályafutása után vezetőedzőként tér haza, első mérkőzése pedig a klub soron következő Serie A-s mérkőzése lesz a Verona ellen szombat este a Stadio Olimpicóban.

"Boldogok vagyunk, hogy átadhatjuk az AS Roma vezetőedzői posztját Daniele De Rossinak, mivel úgy érezzük, hogy az őt mindig is meghatározó vezetői és ambiciózus hozzáállása döntőnek bizonyulhat a csapat céljainak elérésében a szezon végéig." - nyilatkozta Dan és Ryan Friedkin.

"Tisztában voltunk azzal, hogy Daniele elszakíthatatlanul kötődik a klubhoz, de az a lelkesedése, hogy elfogadta a következő néhány hónapra szóló pozíciót, még inkább meggyőzött minket arról, hogy képes a játékosok vezetője és a klub értékeinek büszke képviselője lenni. Isten hozott itthon, Daniele!"

De Rossi visszatér a Romához, miután korábban már játszott a klubnál.

A Rómában született és a klub akadémiáján végzett Daniele 2000-ben, tinédzserként csatlakozott az AS Romához, 2001-ben debütált az első csapatban, majd gyorsan a világ egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát.

"Szeretném megköszönni a Friedkin családnak, hogy rám bízták a Roma vezetőedzői posztjának felelősségét. A magam részéről nem ismerek más utat, mint az elkötelezettséget, a napi áldozatvállalást, és hogy mindent beleadjak, hogy szembenézzek a ránk váró kihívásokkal mostantól a szezon végéig." - mondta De Rossi.

"Az izgalom, hogy a kispadunkon ülhetek, leírhatatlan. Mindenki tudja, mit jelent számomra a Roma. A mindannyiunkra váró munka azonban máris elsőbbséget élvez."

"Nincs más időnk vagy választásunk, mint versenyképesek lenni, küzdeni a céljainkért, és megpróbálni elérni azokat, ezek az egyetlen prioritások, amelyeket a stábom és én kitűztünk magunk elé."

De Rossi 616 alkalommal lépett pályára és 63 gólt szerzett a Roma színeiben minden sorozatot figyelembe véve, amivel a második helyen áll a klub örökranglistáján.

Klubszinten kétszer, 2007-ben és 2008-ban megnyerte az Olasz Kupát, valamint 2007-ben a Szuperkupát.

A Romával elért rekordjai mellett Rossi sikeres nemzetközi karriert is befutott.

Az olasz mezben 117 mérkőzésen lépett pályára, és nyolc nagy nemzetközi tornán képviselte az Azzurrit. 2006-ban római csapattársaival, Francesco Tottival és Simone Perrotta-val megnyerte a világbajnokságot.

Miután visszavonult a futballtól, De Rossi az olasz válogatott edzői stábjához csatlakozott, ahol 2021. július 11-én, a Wembley Stadionban emelhette magasba az Európa-bajnoki trófeát, majd az elmúlt szezonban a SPAL vezetőedzői posztját vette át.

Isten hozott itthon, Daniele!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi