Claudio Vigarelli: Ez megöli a futballt

Claudio Vigarelli: Ez megöli a futballt

Zaniolo menedzsere nem ért egyet Bertolini, az olasz női futballválogatott szövetségi kapitányának kijelentésével.

Milena Bertolini a 90° Minuto olasz televíziós műsorban jegyezte meg Nicolo Zaniolóval kapcsolatban, hogy a fiatal játékosnak még van mit tanulnia, és nem talál magyarázatot a fiatal játékos viselkedésére.

"Az élet időnként a forma és a tartalom, az időzítés és a lehetőség koncentrációja" - mondta Vigorelli.

"Nicolò 22 éves, és rendelkezik mindazzal az erővel és korlátokkal, amelyeket ez a kor kifejez. Ő a Roma - akik mindig mellette állnak - és az olasz labdarúgás öröksége."

"Nemcsak én mondom ezt az ügynökeként, hanem a válogatott technikai és politikai vezetői is, akik többek között informálisan már vigasztalták őt a napokban."

"Mindezek után sajnálattal látom, hogy az egyik nemzetközileg legjobban képzett edző, Milena Bertolini nem tudta visszafogni magát, és nem próbálja inkább beleélni magát abba a különleges helyzetbe, amit a fiú átél."

"Nicolòt ugyanolyan mértékben kell 'nevelni', mint amilyen mértékben ez szükséges a társaival szemben. Nem több és nem kevesebb. Szeretném hozzátenni, hogy a labdarúgás világában minden embernek fejlesztenie kell a kommunikációját, hogy az jobban megfeleljen egy rendkívül összetett valóságnak."

"Az edzőknek is az a helyes kötelességük, hogy a megfelelő irányba tereljék, de a szellem egyfajta mestereként is szolgáljanak, gyakorolva a tudás és a tolerancia azon munkáját, amely megnyitja az ajtókat a növekedés előtt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Zaniolo