Capello: Mourinho gazdasági kárt okozott a Romának

Capello: Mourinho gazdasági kárt okozott a Romának

A Roma volt mestere szerint Jose Mourinho komoly károkat okozott azzal, ahogy nyilvánosan kritizálta a saját játékosait.

A portugál edző a Roma csalódást keltő idei eredményei miatt egyre többször kerül a kritikát célkeresztjébe, tegnap éppen a Sassuolo ellen tudtak pontot menteni Bryan Cristante utolsó pillanatokban szerzett fejesgóljával.

Eddig 25 mérkőzésen szerzett 40 ponttal a hetedik helyen áll a Roma a tabellán, és hat pontra van a Bajnokok Ligája-helyezéstől.

Mourinho az elmúlt hetekben nyíltan kritizálta játékosait a média előtt, Fabio Capello pedig kiemelte, hogy az edző viselkedése mennyire árt a csapatnak és a klubnak a pályán és azon kívül is.

"Az utolsó kártyáját játszotta ki azzal, hogy megsértette a játékosait." - mondta Capello a Sky Sport Italiának.

"Soha nem tettem ilyet. Kritizáltam ugyan, de próbáltam tisztelettudó lenni. Mindig is tiszteletet kértem és adtam. Ez az első szabály, amit kértem: tiszteletet mindenkitől, a játékosoktól és a stábtagoktól."

"Ha megsérted a játékosokat, ahogy Mourinho tette, akkor gazdasági kárt okozol a klubnak, és ezt figyelembe kell venni."

Múlt héten az Il Corriere dello Sport arról számolt be, hogy Mourinho azzal vádolta a Roma játékosait, hogy nincs egyéniségük és "töketlenek", miután 2-0-ra kikaptak az Intertől a kupában.

Paolo Di Canio is kritizálta Mourinhót, kiemelve, hogy amikor a Tottenhamnél töltött ideje alatt ugyanezt a megközelítést alkalmazta, akkor az nagyon nem vált be.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Capello, Mourinho