Benyújtották a Stadio della Roma teljes dokumentációját

Benyújtották a Stadio della Roma teljes dokumentációját

A klub hivatalosan is benyújtotta a Stadio della Roma teljes dokumentációját a római városházára és a Lazio régióhoz.

A 3500 technikai projekt tervet és a több mint 50.000 oldalnyi részletes beszámolót tartalmazó dossziét papír és elektronikus formában nyújtotta be a klub.

A dosszié tartalma a több mint 500 vezető ipari szakember tudásának és tapasztalatának halmaza, aminek előkészítésében olyan mérnökök, tervezők és külön tanácsadók vettek részt, akik több mint 50 hazai és nemzetközi elismert cég elismert szakemberei.

"Ez egy nagyon fontos nap a Stadio della Roma és a Tor di Valle projekt számára. Ez az a projekt, ami a klub, a város, a szurkolók és az ország számára jelentős gazdasági és társadalmi hatással lesz. Hihetetlen mennyiségű munka fekszik a dosszié összeállításában és véglegesítésében és most ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy egy olyan stadiont építsünk, amire Róma büszke lehet."- nyilatkozta Pallotta.

A Stadio della Roma projekt dokumentumait április 16-án nyújtották be, azonban a teljes dokumentáció benyújtása egy újabb, alapvető mérföldkő a jóváhagyási eljárásban, mert most már hivatalos protokoll számot kapott a római városi adminisztrációtól és a régiótól.

"A benyújtás történelmi pillanat Olaszország és a város számára, hiszen a Tor di Valle projekt számos helyi munkahelyet teremt és elősegíti, valamint felkelti a külföldi befektetők figyelmét."- mondta David Ginsberg, a Stadio della Roma projekt vezérigazgatója.

A projekt következő lépése tartalmazza a hivatalos, formális átvételt a római városvezetés és a régió részéről. A jóváhagyási eljárás ettől számítva maximum 180 napon belül befejeződik majd.

Az utolsó felvonás a regionális kormányzat döntése lesz majd, melynek következtében megkezdődhetnek majd az építési munkálatok.

"Ez egy nagyon fontos nap, hatalmas megelégedés számunkra. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített abban, hogy elérjünk erre a pontra. Ez is azt mutatja, hogy meg lehet álmodni magas színvonalú terveket ebben a városban, ami vonzza a nemzetközi befektetőket. Olyan projektet akartunk, ami innovatív és különös figyelmet fordít a környezetvédelemre. Azt akarjuk, hogy ezzel Róma a munka és a fejlődés új szakaszába lépjen, lépést tartva a többi nagy európai fővárossal."- nyilatkozta Luca Parnasi az Euronova elnöke.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Stadio della Roma, Tor di Valle