Benyújtotta az új stadion terveit a Roma

Benyújtotta az új stadion terveit a Roma

Hivatalosan is benyújtotta az új stadion terveit a Roma a CONI-nak felülvizsgálatra.

A klub hivatalos közleményben tudatta a hírt, miszerint a vezetőség benyújtotta a Stadio della Roma terveit az Olasz Olimpiai Bizottságnak.

"A Stadio della Roma képviselői a mai napon benyújtották a technikai dokumentációt a CONI-nak előzetes felülvizsgálatra. Ez még csak a kezdete annak az átfogó projekt dossziénak, ami a Lazio tartománynak lesz benyújtva. Ennek a részeként a CONI megkapja majd a projekt részletes terveit és a beszámolót az új stadionról, az új tréning komplexumról és a Roma faluról, amit hazai és nemzetközi szakemberek csoportja készített."

"Az AS Roma csapatának jövőbeli új stadionja részese lesz a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó Rómának, ami mutatja a város elkötelezettségét és kiemeli, hogy az olasz emberek számára milyen fontos ez a projekt."- áll a közleményben.

David Ginsberg, a projekt egyik képviselője is hozzáfűzte a mondandóját.

"A stadion terveinek bemutatása csak az első lépés ebben a folyamatban. A CONI mindig is tiszteletreméltó és fontos partnere volt az AS Romának és szeretnénk még évekig folytatni ezt a hosszan tartó partneri kapcsolatot. Szeretnénk megerősíteni, hogy támogatjuk Rómát az olimpiai jelöltségben és reméljük, hogy a Stadio della Roma kulcsszerepet kap majd ezen a fontos eseményen."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Stadio della Roma