Bemutatkozik a 90-es, és a 2000-es évek meze

Bemutatkozik a 90-es, és a 2000-es évek meze

A klub az ADIDAS-szal közösen bemutatta a 90-es, korai 2000-es éveket idéző új mezét, melyet a hétvégi derbin visel majd a csapat.

Az 1990-es, és a 2000-es évek elejének öröksége visszatér a pályára egy olyan különleges alkalomra, amely mindig is megdobogtatta a Roma-szurkolók szívét.

A 183. Derbi della Capitale alkalmával az AS Roma olyan mezt visel majd, amely a klub történelmi pillanatait idézi fel, és amelyet a szurkolók új generációi számára a mai ízlésnek megfelelően újraterveztek.

A fekete halszálkás szövés kontrasztot képez a mez piros alapszínével, így ez a ruhadarab a sporton túli stílus és elegancia példája. A mellkasi részen a klub hagyományos címere látható, amelyet ebben a formában soha nem használtak a pályán.

A mezen a hagyományos címer modern és hiteles ábrázolása látható, amelyet az AS Roma 1927 óta használt a klub első 35 évében. A címert az ASR monogram első formája díszíti, felette pedig a farkas látható. A mez jobb oldalán az Adidas logója található fehér színben. Az ikonikus három csík sárga színben a gallérról indul, és a vállakon folytatódik.

A csapat az élénkpiros felsőben, fehér rövidnadrággal és fekete zoknival lép majd pályára, ahogyan azt az 1990-es és 2000-es évek fordulóján is tette.

Ezt a múlthoz fűződő kapcsolatot idézi fel Marco Delvecchio is, aki a Romával a 2000/2001-es szezon végén olasz bajnok volt.

"Ezt a mezt viselni mindig megtiszteltetés számomra" - nyilatkozta Marco Delvecchio. "Nagyon élveztem ezt az időutazást, visszagondolva azokra a csodálatos évekre a Romában."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Adidas