Befejeződött az asroma.hu 2017-18-as szezon szavazása

Befejeződött az asroma.hu 2017-18-as szezon szavazása

A tavalyi évhez hasonlóan most is indítottunk egy szavazást, mert kíváncsiak voltunk, hogy Ti hogyan láttátok a Roma elmúlt szezonját.

Egy hét alatt összesen 387 szavazat érkezett, melyekből kiderült, hogy szerintetek kik, mik voltak a szezon legjobbjai, illetve a legnagyobb csalódás.

1. Ki volt a 2017-18-as szezon legjobb játékosa?

Itt nem volt kérdés, hogy a szezon legjobb játékosa Alisson Becker lett, aki a szavazatok 77,3%-át kapta (299 szavazat). A brazil kapus szinte a semmiből lett nem csak a Roma, de a világ egyik legjobb kapusa. Alisson 37 mérkőzésen védett a bajnokságban, és 17 alkalommal érintetlen maradt a kapuja, emellett a BL-ben is meghatározó teljesítményt nyújtott.

A második helyen Edin Dzeko zárt 6,5%-kal (25), a harmadikon pedig Radja Nainggolan 5,7%-os eredménnyel (22).

2. Melyik volt a 2017-18-as szezon legszebb gólja?

Itt sem volt kérdés, hogy melyik gól lesz a győztes, Edin Dzeko Chelsea ellen szerzett kapáslövése magasan vitte a pálmát 50,4%-kal, 195 szavazattal.

via GIPHY

A második Nainggolan Liverpoolnak lőtt kapufás bombája lett (15% és 58 szavazat), a harmadik helyen pedig El Shaarawy Chelsea elleni hazai meccsen szerzett első találata végzett (13,7%, 53 szavazat).

3. Melyik volt a 2017-18-as szezon legjobb mérkőzése?

Ha valami nagyon egyértelmű volt, akkor ez az. A szavazatok 87,9%-át (340 szavazat) kapta a Barcelona elleni BL-negyeddöntő visszavágója. Második helyen 5,75%-ot és 22 szavazatot kapva a Chelsea-Roma mérkőzés, a harmadikon ennek visszavágója, a Roma-Chelsea végzett 4,1%-kal, 16 szavazattal.

4. Ki volt a 2017-18-as szezon legjobb igazolása?

Ezt is megértük, hogy egy volt Lazio játékos valamiben a legjobb lett a Romában :). 63%-ot és 244 szavazatot kapott, ezzel aránylag magabiztosan végzett az első helyen. Kolarov a szezon első felében több meccset eldöntő gólt is szerzett, majd később igaz gólokkal nem, de gólpasszokkal, és meghatározó játékkal segítette a csapatot. Második helyen Cengiz Ünder végzett 32,6%-kal és 126 szavazattal, és még Pellegrini kapott pár szavazatot (2,8%, 11)

5. Ki volt a 2017-18-as szezon meglepetése?

A kis török sokunk kedvencévé vált a szezon végére. Minden Roma szurkoló szkeptikusan fogadta a nyáron nagy reményekkel érkezett török válogatott játékost, hiszen nem telt még el olyan sok év, hogy ne emlékeztünk volna Salih Ucan nem túl hosszúra nyúlt, majd távozással befejeződött római karrierjére.

Ünder végül megragadta a Di Francesco által nyújtott lehetőséget, majd meg is hálálta a belé vetett bizalmat. Ezt a szurkolók is elismerték azzal, hogy 59,2%-ot, 229 szavazatot kapott tőlünk. A második helyen Alisson végzett 37%-kal és 143 szavazattal, a harmadikon pedig Kolarov 3,9%-ot és 15 voksot kapva.

6. Ki volt a 2017-18-as szezon csalódása?

A rendszeres játéklehetőséget kapott játékosok közül egyértelműen Gregoire Defrel került ki "győztesen", amire a szezon elején kevesen számítottunk, hiszen Di Francesco egyik "saját" emberéről volt szó. A francia támadó nagyon nem váltotta be a reményeket, így nem csoda, hogy több mint a szavazatok felét kapta: 51,2%, 198 szavazat. Második lett 18,3%-kal és 71 szavazattal a legdrágább igazolás, Patrik Schick, aki legalább a végére kezdte összeszedni magát. Harmadik helyen a sokszor éles helyzetben komolyat hibázó Maxime Gonalons lett 14%-kal és 54 szavazattal.

7. A szezon pozitívuma

Tavaly erre nem lehetett szavazni, idén igen. Szerencsére volt minek örülnünk a szezonban, még ha egyetlen trófeát sem gyűjtött be a csapat idén sem. Mindenképpen a legnagyobb pozitívuma volt az évben a Roma BL-menetelése, tele izgalommal, remek meccsekkel, végül kisebb csalódással a végén. 94,8%-ot és 367 szavazatot kapott a nemzetközi kupaszereplés, mögötte Alisson Becker remek szereplése szinte eltörpül a 4,4%-kal és 17 szavazattal. Talán leírni is felesleges, hogy a Remek idegenbeli szereplés is kapott 2 szavazatot...:)

8. A szezon negatívuma

Kár, hogy azért találni negatívumot is, és az látszik, hogy a Torino elleni kupakiesést sokan nem emésztették még meg, mivel 54%-ot és 209 szavazatot kapott. A "Gyenge hazai mérleg a bajnokságban" is sok szavazatot kapott, ami természetes is, hiszen mindenki azt várná, hogy a Stadio Olimpico bevehetetlen várként funkcionál. 24,5%-ot és 95 szavazatot kapott, míg sokan a megszerzett harmadik helyet érezték kevésnek az év végén: 11,9%, 46 szavazat.

Forrás:

Címkék: AS Roma, szavazás, Serie A, Bajnokok Ligája