Az ideinél sokkal jobb szezont vár Di Francesco

Az ideinél sokkal jobb szezont vár Di Francesco

A Roma mestere a szerződéshosszabbítás után úgy véli, megtalálta az otthonát.

Di Francesco egy éve vette át a Roma irányítását, majd hétfőn 2020-ig meghosszabbította a szerződését.

"Amikor tavaly megérkeztem, egyértelműen úgy éreztem, hogy hazatértem. Most pedig azt mondhatom, hogy megtaláltam a lakóhelyem."- kezdte boldogan a Roma mestere.

"Nagyon fontos kijelentés a klubvezetés és a sportigazgató szájából az, hogy folytonosságra és stabilitásra van szükségük a projekthez. Engem ez személy szerint büszkévé és motiválttá tesz."

"Ami a tavalyi évet illeti, a Bajnokok Ligájában brilliánsan szerepeltünk, viszont a Serie A-t illetően úgy akarunk nekivágni az új szezonnak, hogy sokkal jobban szeretnénk szerepelni."

A Roma végül harmadik helyen zárt a bajnokságban, azonban jócskán lemaradva a győztes Juventustól és a második Napolitól.

"Az a célunk, hogy minden területen fejlődünk mind technikailag, mind mentálisan, amit a tavalyi sikerekre alapozhatunk, de nem szabad azoknak az emlékeiből élnünk."

"Meg kell legyen bennünk az a vágy, hogy napról napra javuljunk, és ez nem csak a játékosokra értendő, de az edzői stábra és magamra is."

A Roma már most elkezdte az igazolásokat, és Eusebio Di Francesco Monchival szorosan együttműködve próbálják megerősíteni a csapatot.

"Ami az átigazolási piacot illeti, én folyamatosan egyeztetek Monchival. Néhány érkező már van, akikkel nagyon elégedett vagyok."

"Az átigazolási piacnak mindig van egy kiszámíthatatlan része, amiről ma beszélni például teljes mértékben lehetetlen. De az egyértelmű, hogy minden lehetséges eszközzel egy versenyképes csapatot akarunk összehozni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, interjú