Amikor még Totti és Monchi egymás ellen léptek pályára

Amikor még Totti és Monchi egymás ellen léptek pályára

A ma esti mérkőzés nem az első lesz a két klub történelmében, hiszen a felek már több alkalommal is összecsaptak.

A Roma ma este a Sevilla ellen lép pályára az Antonio Puerta emlékére rendezett tornán, azonban a két csapat korábban már többször találkozott a pályán.

Az első alkalomra 1958-ban került sor Cádizban egy tornán, ahol a spanyol együttes nyert 2:1-re.

A legutóbbi találkozásra két évvel ezelőtt került sor, amikor a Sevilla látogatott 2015. augusztus 14-én a Stadio Olimpicóba a Roma nyílt napján. A mérkőzés igazi gólzáport és szórakoztató játékot hozott, amit végül a Roma 6:4 arányban nyert meg.

A két említett találkozó között voltak további mérkőzések is, mint például az 1969. január 2-án rendezett, ahol a kevert Sevilla/Betis ellen a Helenio Herrera vezette Roma lépett pályára, melyben többek között olyan játékosok szerepeltek, mint Fabio Capello, Sergio Santarini, Franco Cordova, Joaquin Peiro és Giuliano Taccola. A Roma végül 2:0-ra nyert Taccola és Capello góljaival.

A következő mérkőzést 1995. augusztus 20-án játszották, ami végül történelmileg igen jelentős mérkőzés lett, de ez a jelentőség csak 22 évvel később vált világossá.

Akkoriban a Sevilla igen messze volt attól az együttestől, amit később Monchi épített fel, azonban a spanyol már akkor ott volt a csapatban, hiszen a kapus nem volt más, mint Ramon Rodriguez Verdejo, aki egész aktív pályafutását a sevillai együttesben töltötte. Monchi a második félidőben állt be Juan Carlos Unzue helyett (aki történetesen most a Celta Vigo - a Roma következő ellenfelének - edzője).

Monchi azon a napon egy olyan játékossal szemben találta magát, akit az Il Corriere della Sera csak mint "tartalék csatár" jellemzett, ez a játékos pedig nem volt más, mint az akkor még a 19. életévét sem betöltő Francesco Totti, aki végül az egyetlen gólszerzője volt a meccsnek. A gólt az első félidőben szerezte a játékos, amikor még Unzue állt a kapuban.

Akkor a Roma legendájának pályafutása még szinte csecsemőkorban járt, azonban 22 évvel később, 2017. május 28-án az a fejezet lezárult.

Azonban a történetnek még nincs vége, most egy új fejezet kezdődik, most viszont már Totti és Monchi ugyanazon az oldalon állnak.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti, Monchi, Sevilla