Di Francesco: A Roma harcra számít Cagliariban

Di Francesco: A Roma harcra számít Cagliariban

Eusebio Di Francesco a mentális és fizikai fáradtságtól félti csapatát a Cagliari ellen, amely kétségbeesetten menekül a kiesés elől.

A fővárosi csapatnak újra a Serie A-ban kell megállnia a helyét, a keddi drámai, Liverpool ellen megnyert 4-2-es mérkőzést követően, ahol ellentmondásos körülmények között 7-6-os összesítéssel estek ki a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

 „Ez egy igazán kimerítő élmény volt minden szempontból, sok játékosomnál még nem dőlt el, tudja-e vállalni a játékot. Ki fogjuk értékelni, ki fogható hadra, de Kevin Strootman, Diego Perotti, Gregoire Defrel és Rick Karsdorp biztosan nem fognak játszani.”

 „A legnagyobb veszély, amely ránk leselkedik holnap, az a Cagliari elszántsága, hogy minél jobb eredményt érjen el. Szükségük van a pontokra a biztonsághoz, és Szardíniában mindig nehéz mérkőzéseket játszik a Roma. Kemény mérkőzés lesz számunkra, igazi harcra számítok, amire készen állunk.”

 „Nagyon érzékeny pillanatban érkeztünk ide, rendkívül sok energiát emésztett fel a Liverpool elleni mérkőzésünk, muszáj jó döntéseket hoznom. Teljesen jól ismerem a kiesés ellen küzdő csapatok mentalitását, a Sassuolonál volt ilyen tapasztalatom.”

- Tekintve, hogy ez az első szezonja egy nagy csapatnál, figyelemre méltó, hogy elérték a Bajnokok Ligája elődöntőjét, jelenleg harmadik helyen áll a csapat a bajnokságban, kijelenthető, hogy meg fogják újítani szerződését?

 „Mindannyian fejlődni szeretnénk, és tovább folytatni az utat, amin elindultunk. Nagyon pozitív és építő a környezet. Beszéltek szerződésről, boldog vagyok itt, folytatni szeretném a munkát, a megfelelő pillanatban le fogunk ülni és tárgyalunk. A legfontosabb dolog jelenleg azonban a Bajnokok Ligájába való kvalifikáció.”

 „Amikor pozitív a helyzeted, építened kell rá és nem veszni hagyni. Ebben az évben mindenekelőtt a játékosok és a szurkolók összetartását láttam.”

„Szeretem, amikor egy csapat magához ragadja a kezdeményezést. Nem passzivitást szeretnék látni. Mi nem reagálunk, mi teszünk.”

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, di francesco, cagliari, liverpool