A klub a részvényeseknek tartott sajtótájékoztatót

A klub a részvényeseknek tartott sajtótájékoztatót

A Roma alelnöke és vezérigazgatója hétfő délután egy három órás megbeszélést tartott a klub részvényeseinek.

A MEZ ÉRTÉKE

Mauro Baldissoni: "A mezünk összértéke - beleértve a mezen elől és hátul megtalálható szponzorokat, valamint az edzőfelszereléseket is - Olaszországban a Juventus mögött a második legmagasabb. Ezen persze szeretnénk még javítani."

"Nincs olyan, hogy kifejezetten Totti mez, olyan van, hogy AS Roma mez. Be lehet menni bármelyik üzletbe, és bármilyen Roma mezt meg lehet venni, majd azokat olyan névvel lehet ellátni, amilyet akarnak."

AZ ÚJ STADION

Baldissoni: "A közérdekű igények - amik a jelenleg is tárgyalandó városi tervezési megállapodás részét kell, hogy képezzék - egyértelműen meg lettek határozva a közérdekű nyilatkozatban a 'Conferenza dei Servizi' alatt. Minden, ami a mostani tárgyalási szakasz előtt is szerepelt a korábbi közigazgatási dokumentumokban, minden bizonnyal helyben marad, és nincs lehetőség a dolgok megváltoztatására. Az infrastruktúra pénzügyi finanszírozásával, vagy az időkerettel kapcsolatban nincs probléma."

"Ami a fiumicinói alternatív projekt lehetőségét illeti, és habár ez nem egy Stadio della Roma projektmegbeszélés, azt kell mondanom, hogy a befektetőknek kötelességük minden alternatív javaslatot megvizsgálni azzal a biztonsági céllal, és az eddig megtett beruházások megóvása érdekében, ha előállna az a nemkívánatos és valószínűtlen eset, hogy a Római Önkormányzattal folytatott megbeszélések nem eredményeznének pozitív döntést."

AZ UTÁNPÓTLÁSNEVELÉS

Baldissoni: "A klub vizsgálja annak lehetőségét, hogy egy U-23-as csapatot hozzon létre, és azzal a Serie C-ben induljon. Jelenleg hiányoznak a kezdeményezés eléréséhez szükséges szabályozási, szervezeti és működési feltételek. Ezzel nem vagyunk egyedül, mi vagyunk a többség. Amint a körülmények optimálisak lesznek, akkor minden bizonnyal élni is fogunk a lehetőséggel. Eközben létrehoztunk egy U-18-as csapatot az U-17 és U-19 közé azzal a céllal, hogy tovább tudjuk javítani a fiatal játékosaink fejlődési lehetőségeit, hiszen ez mindig kulcsfontosságú volt a klub számára."

"Ebben a szezonban a Roma volt az egyetlen olyan klub Olaszországban, amelyiknek négy ifjúsági csapata is elérte saját bajnokságának befejező szakaszát. Egy kikapott a negyeddöntőben, 3 bejutott a legjobb négy közé, ezek közül egy kikapott a döntőben, a másik viszont bajnok és Szuperkupa győztes lett. A Roma nagyon erős utánpótlásnevelési hagyományokkal rendelkezik."

FRANCO BALDINI SZEREPE

Guido Fienga: "Baldini a többségi részvényes tanácsadója. A vállalat irányításában nincs szerepe. A vállalat vezetése olyan kollektíva, amely maga dolgozza ki a stratégiákat, és határozza meg azok végrehajtását. A stratégiák és azok döntéseinek meghatározása csak a vállalat vezetésére tartozik. Amióta én a klub vezérigazgatója vagyok, kezdve Claudio Ranieri kinevezésével, az új sportigazgató kiválasztási folyamatán át, az új edző, Paulo Fonseca kinevezésén keresztül, mindez a vállalat vezetése által irányított és véglegesített döntéshozatali folyamaton keresztül történt."

BEVÉTELEK ÉS KÖLTSÉGEK

Fienga: "A negyedik negyedév bevételei és költségei összhangban lesznek az előző negyedévvel. A szezon vége az eszközök és a játékosok eladásának az ideje. A cél az, hogy maximalizáljuk az eszközök megtérülését, és ne adjunk el azért, mert kell. Csak akkor adjunk el, ha már nincs rá szükségünk, és ha olyan ajánlatot kapunk érte, ami a legtöbbet hozza ki az értékéből. Nem akarjuk, hogy a választásainkat más tényezők befolyásolják."

"A csapat költségeinek felülvizsgálata mellett a versenyképes szint növelésére összpontosítunk. Ahogy Pallotta elnök úr is elismerte, történtek hibák, melynek következtében a csapat összköltsége - a bérek és az amortizáció - jobban növekedett, mint a versenyképes szint. Most megpróbáljuk megfordítani a két tényezőt, azaz növeljük a versenyképességi szintünket, és a csapat összköltségeit visszaállítjuk egy olyan szintre, amely fenntartható a klub számára, miközben továbbra is törekvőek maradunk."

"Mélyen elkötelezettek vagyunk a javulás iránt, és mindent alárendelünk ennek. Amit viszont tovább nem fogunk eltűrni, hogy a Romát - Trigorián kívül és belül egyaránt - egyesek személyes érdekeik számára alkalmas járműként használják. A Roma egy törekvő, és komoly klub."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Baldissoni, Fienga