A kérdőívek összefoglalása

A kérdőívek összefoglalása

Tegnap lezártuk a kérdőíveket, amikből most készítettem egy rövid összefoglalót.

Az elmúlt héten két kérdőív kitöltését kértük tőletek annak érdekében, hogy jobban megismerjük a honlapot látogatók szokásait, igényeit. Többek között az is a célunk volt, hogy lássuk, jó irányba haladunk-e, elégedettek vagytok-e azzal, amit nyújtani tudunk, valamint amennyiben vannak javaslataitok, ötleteitek, tanácsaitok, azokat is szívesen vártuk.

"asroma.hu felhasználói szokások" összefoglaló

Összesen 127-en töltöttétek ki (4 nő :)) a felhasználói szokásokkal kapcsolatos kérdőívet. A legnagyobb számban a 20-30 év közöttiek (51-en), majd a 30-40 év közöttiek (43-an) töltötték ki, de 23 a 40-50 év közötti kitöltöttek száma.

A kitöltők 53%-a (68) naponta többször látogatja meg az oldalt.

48% tartja mindig frissnek a híreket (60-an), 35%-nak jó, ahogy van és csak 17,3% mondta (22), hogy máshol előbb jelennek meg a hírek.

Nagyon sokan, 54,3% csak az asroma.hu-t látogatja és 63 % (80) az asroma.hu-ról tájékozódik.

Ami nekem, nekünk kicsit meglepő, hogy 47,2% (60) nem fórumozik egyáltalán, én személy szerint azt hittem, hogy sokan fórumoznak is.

Szerencsére az oldal szinte mindenkinek tetszik, 103-an jeleztétek, hogy jobb, mint a régi volt. De a régi jobb volt válasznál is sokan csak szentimentális okok miatt pipálták azt a választ be.

A facebook aktivitásra 96-an szavaztatok, emiatt is készült el a második kérdőív.

---------------------------------------------------------------------------------------

Az "asroma.hu a facebookon...?" összefoglaló

Ezt a kérdőívet 101-en töltöttétek ki és ahogy várható volt, a 21-30 év közöttiek aránya volt a legnagyobb (45,5%, 46-an)

47,5%-a a kitöltőknek naponta többször is facebook-ozik és több, mint a fele más magyar AS Romás oldalt is követ, viszont leginkább csak olvassák, kommentelni csak 16,8% teszi meg.

És ami a lényeg, arra a kérdésre, hogy van-e igény a saját facebook oldal létrehozására, a következő válaszok jöttek:

  • igen van: 57,4%, 58 szavazat
  • nincs, inkább egyesülni kellene más ilyen, már létező Romás facebookoldallal: 22,8%, 23 szavazat
  • nincs értelme: 19,8%, 20 szavazat

Emiatt arra az elhatározásra jutottunk, hogy valószínűleg saját oldalt fogunk indítani, viszont erre még egy kicsit várni kell, ugyanis elég sokan, 26-an ajánlották fel a segítségüket az oldal szerkesztésével kapcsolatban.

Ezúton szeretném megkérni azokat, akik igennel válaszoltak arra a kérdésre, hogy segítenének-e, azok vegyék fel velem a kapcsolatot a snatch kukac asroma pont hu email címen.

Nagyon sok ötletet, hasznos tanácsot kaptunk, ezeket kigyűjtöttem és összegeztem, a legfontosabbakra pedig megpróbálok válaszolni. Viszont mielőtt bármilyen magyarázatba belekezdek, fontosnak tartom leszögezni, mert lehet nem mindenkinek egyértelmű, ezt az oldalt 99,8%-ban egyedül én szerkesztem, töltöm fel tartalommal jelenleg. Ráadásul nem főállásban, teljes mértékben a szabadidőmben tudok ezzel foglalkozni és hiába is szeretnék, ennél többet nem tudok jelenleg ráfordítani időben.

Igények:

-          meccselemzés előtte/utána

ezt sokan kérték, volt konkrétan olyan, aki maga ajánlkozott erre, ezért igyekszünk majd ennek eleget tenni, főleg, ha aki ajánlotta, tudja és szeretné csinálni.

-          oldal félkész: történelem, múzeum, játékosok angolul, stat nélkül.

ezt is sokan megjegyeztétek, hogy félkész az oldal. A felmérésből az derült ki számomra, hogy sokan nem olvassák a fórumot, én pedig szinte csak ott kommunikáltam, hogy mi van az új oldallal, mikor, mi készült el, mi van folyamatban stb…Ez az én hibám, ezentúl itt a főoldalon is minden közérdekű információt megosztok majd veletek. És igen, valóban nincs még minden kész, de dolgozunk rajta. De ahogy én is a szűkös szabadidőmből teszem ezt, úgy a programozó srác is, aki segít nekem ebben. Azok a menüpontok, amik most léteznek nem azért vannak ott, hogy a helyet foglalják, hanem mert lesz mögötte tartalom is. A játékosokkal kapcsolatban kimondottan felhívást is intéztem hozzátok, de persze sajnos csak a fórumon.

-          chat

ez is igény volt, de szerintem ez nem lesz megvalósítva. Helyette ott van a fórum, aki pedig nem fórumozik, annak a facebook lehet majd erre megfelelő felület.

-          részletes tabella

ez régen is volt, most is elérhető, nem lett még kivezetve, hogy látható legyen. Fel van írva, mint feladat.

-          meccsek menünél az utolsó legyen felül

érdekes, hogy ezt többen is szóvá tették, ezek szerint van jogosultsága. Fel van írva feladatként. Ami még érdekes volt, hogy az osztályozásnál a meccsek menüpont kapta a leggyengébb osztályzatot. Igazából ezen sokat gondolkodtam, gondolkodtunk a programozó sráccal, hogy mit jelenítsünk meg, és végül a mostani mellett döntöttünk. Ez is iszonyat munka volt, hogy így, ilyen formában megjelenjen. Ami lehet nem világos, hogy ha a gólok, sárga lapok, cserék ikonjai fölé viszitek az egérmutatót, akkor megjelenik az, hogy hányadik percben történt a dolog. igazából itt olyanokban nem gondolkodtunk, hogy statisztika is fel legyen sorolva…egyelőre, aztán lehet, majd későb...

-          régi eredmények megjelenítése

ez a következő feladat, ami el fog készülni. Ezen dolgozunk.

-          primaveráról kevés infó

Jogos igény, valóban semmi infó nincs velük kapcsolatban. Megpróbálok jobban odafigyelni erre, de ebben is szívesen venném mások segítségét, akik jobban követik a Primavera alakulását. Szerencsére már az asroma.com-on is több infó megjelenik velük kapcsolatban. De egyedül ehhez is kevés vagyok.

-          meccs összefoglalók

Ez ugye volt régen, és jó hírem van, lesz újra! Ma rendeltem meg az új tv tuner kártyát, 2 napon belül megjön és újra tudok felvenni összefoglalókat. A hozzá tartozó menüsor is aktív lesz napokon belül.

Forrás:

Címkék: AS Roma, kérdőív