A játékosok és az edzői stáb lemondott a fizetéséről

A játékosok és az edzői stáb lemondott a fizetéséről

A klubbal közös megegyezéssel lemond 4 havi fizetéséről az edzői stáb és az első csapat összes játékosa.

A klub játékosai és Paulo Fonseca edzői stábjának összes tagja önként lemondott 4 havi fizetéséről annak érdekében, hogy ezzel is segítsen a klubnak átvészelni azt a gazdasági válságot, ami az egész futballvilágot sújta a Koronavírus megjelenése óta.

Továbbá megállapodtak abban is, hogy közösen kifizetik azt a különbözetet, amivel garantálják a klub alkalmazottainak, akik szintén nehéz helyzetbe kerültek, a rendszeres nettó havi jövedelmet.

"Mindig az összefogásról, egységről beszélünk a Románál, és azzal, hogy a játékosok, az edzők, és a stáb önként lemondott a fizetéséről tényleg bebizonyította, hogy valóban összetartunk."- jegyezte meg Guido Fienga.

"A Roma csapatkapitánya, Edin Dzeko, az összes játékos és Paulo bebizonyították, hogy értik és tudják, hogy mit jelent ez a klub, ezért köszönettel tartozunk a hatalmas gesztusért, amit a klub alkalmazottai felé tettek."

Amennyiben a bajnokság folytatódik és befejződik, abban az esetben a klub, a játékosok és az edzői stáb megállapodott egy ösztönző tervben, ami azt jelenti, hogy ha bizonyos sportcélokat sikerül elérni, annak a függvényében kapnak majd fizetést.

A következő hetekben minden egyes érintettel személyes megállapodást fog kötni a klub.

A játékosok levelet írtak a klubvezetés számára, amiben kifejezik óhajukat a Koronavírus okozta nehézségek leküzdésében.

"Szeretnénk kifejezni támogatásunkat a klub felé mindazért, amit ebben a nehéz időszakban megtesz a Koronavírus okozta nehézségek leküzdése érdekében."

"Mindannyian készen állunk pályára lépni amint lehetséges, és ott a maximumot nyújtani a céljaink elérése érdekében, de azt is tudjuk mindannyian, hogy ez nem lesz elég a jelenlegi vészhelyzet gazdasági következményeinek kezeléséhez."

"Annak reményében, hogy valami olyat teszünk, ami segít a Romának abban, hogy a Roma projektet jobb körülmények között indíthassuk újra, felkínáljuk ezt a pénzügyi javaslatot."

"Megerősítjük azt is, hogy támogatjuk az AS Roma és a Roma Cares kezdeményezéseit, hogy ezzel is segítsünk azoknak, akik a vírus miatt nehéz helyzetbe kerültek. Forza Roma!"

A klub vezetősége is le fog mondani a fizetése egy részéről.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Koronavírus