A 2001-es bajnokcsapat néhány játékosának visszaemlékezése

A 2001-es bajnokcsapat néhány játékosának visszaemlékezése

16 évvel ezelőtt ezen a napon szerezte meg a Roma történelme harmadik bajnoki címét.

Az akkori bajnokcsapatból három játékos osztotta meg a felejthetetlen élményeiket, amit a Parma legyőzését követően átéltek azon a csodálatos napon.

A Roma a Parmát verte 3:1-re Totti, Montella és Batistuta góljaival, ezzel bebiztosítva a végső sikerét.

DAMIANO TOMMASI

"Június 17. számoks okból kifolyólag különös nap volt. Egy hónapokkal azelőtt megkezdett út vége volt, ami a Parma elleni mérkőzéssel fejeződött be. Amiatt is furcsa volt, hogy ilyen későn fejeződött be a bajnokság a 2000-es Sydney olimpia miatt. Aztán természetesen ott volt az, amire annyi ember vágyott és rengeteg embernek jelentett olyan sokat."

"Nagyon intenzív nap volt. Emlékszem, hogy már órákkal a kezdés előtt tele volt a stadion és amikor a meccs előtt kimentünk a stadionba megnézni a pályát, a lelátón márt lengtek a zászlók. Csodálatos látvány volt."

"Az ünneplést illetően nem készültünk előre semmivel, mert az előtte lévő, Napoli elleni meccsen megtettük, aztán végül az nem úgy alakult, ahogy vártuk, mert döntetlent játszottunk. Emiatt nem volt semmi különös ünnep megtervezve a végső sípszó utánra."

"Pár hónappal később, augusztusban ünnepeltünk a szurkolóink előtt, amikor a Fiorentina ellen játszottuk a Szuperkupát, bár akkor páran a bajnokcsapatból már nem voltak velünk."

ABEL BALBO

"Ebben az évben mentem vissza másodszor a Romához és június 17-e egy csodálatos nap volt. Egy álom vált valóra nekem és a szurkolóknak is."

"Mindenhol nehéz Scudettót nyerni és ez Rómára hatványozottabban igaz, ezért amikor sikerül, akkor az öröm és az ünneplés hihetetlen."

"A szurkolókkal való kapcsolat miatt is különleges, más. Nekem már nagyon erős kötődésem alakult ki eddigre velük, a klubbal és a várossal az első időszakom során - és lényegében ezt követően döntöttem úgy, hogy Rómában fogok élni. Emiatt is volt ez a nap annyira fontos számomra még úgy is, hogy már nem játszottam sokat a szezonban. De így is egy álom vált valóra, ahogy mondtam."

"Azon a napon a légkör hihetetlen volt és ez folytatódott a lefújást követően is, amikor a pályán, majd az öltözőben ünnepeltünk. Viszont az igazán elképesztő az volt, hogy utána napokig ment az ünneplés az egész városban."

"Az életem egyik legszebb napja volt és ez a pályafutásom végén következett be. Mikor először elhagytam a Romát nem gondoltam, hogy valaha visszatérek, de megtettem - és bajnok lettem! Egy nagyon különös, speciális jutalom volt ez."

CAFU

"Mindenre emlészem arról a napról, az első pillanattól az utolsóig. A Parma legyőzése és a bajnokság megnyerése nem volt más, mint amit megérdemelt az a csapat, mert minden egyes tagja keményen megdolgozott érte az egész szezon során. Mindenki nagyon akarta a sikert."

"Hatalmas várakozás előzte meg a meccset a stadionban, különösen a szurkolók részéről, hiszen 18 évet vártak erre az emlékezetes pillanatra."

"Emlékszem, két perccel a vége előtt mindannyian a szurkolókat néztük, ahogy lengették a zászlókat és álltak, csodálatos, döbbenetes látvány volt. Egy álom vált valóra a játékosok számára a pályán, a szurkolók számára pedig a lelátón."

És az emlékezetes pillanatok:

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Scudetto