Zaniolo: Minden sorozatban versenyképesek vagyunk

Zaniolo: Minden sorozatban versenyképesek vagyunk

A sérüléséből felépült játékos szerint a Roma

Meg tudod magyarázni, miért voltál annyira eltökélt, hogy minél hamarabb visszatérj?

"Mert sosem jó sérültnek lenni. Úgy éreztem, hogy a vállsérülés egyszerűen nagyon igazságtalan; mert edzhetsz, mindent megtehetsz, hogy a legjobb formában legyél, viszont ha elesel, akkor olyankor semmit nem tudsz tenni. Próbáltam a lehető legtöbbet tenni a felépülésemért."

"Az edző megkért, hogy tegyem meg, amit tudok, és így a csapatért, a Romáért és az edzőért úgy éreztem, hogy elmehetek Empoliba, és készen álltam arra, hogy ha szükséges, akkor beálljak."

Elég intenzív nyár volt számodra: sok átigazolási pletyka, egy jó edzőtábor...  aztán az edző kiemelte, hogy mennyire fontos vagy a csapat számára. Megváltoztak a dolgok a Románál? Készen állsz arra, hogy hosszú ideig maradj a Románál?

"Nem volt igazán furcsa nyár számomra, az én szemszögemből nézve nem, mert mostanra már eléggé hozzászoktam ahhoz, hogy minden évben azt hallom, hogy el kell mennem innen, és el kell mennem oda ... de aztán minden alkalommal mindig itt maradok. Ez inkább egy dráma, amit az újságírók, a média csinál, és nem az, amit én tényleg gondoltam."

"Ami az edzésmunkát illeti, mindig ugyanazt próbáltam csinálni - mert a sérüléseim miatt mindent meg akarok tenni, hogy formába lendüljek, és semmiképpen semaradjak le."

"Ami a szerződésemet illeti, erről még másfél évünk van beszélni. Nem most van itt az ideje, mert holnap a Helsinki ellen lépünk pályára, vasárnap pedig az Atalanta következik. Én 100%-ban a meccsekre koncentrálok, és mindent, ami ezen kívül van, igyekszem figyelmen kívül hagyni."

Szeretné hosszabb ideig a Romában maradni?

"A Roma a prioritásom. A klub sokat adott nekem, mindent megadott, és ezért csak hálás lehetek. A Romáért játszom, és reméljük, hogy még több dolgot nyerünk."

Portugáliában láttuk, hogy Lorenzo Pellegrinivel beszélgettél a pályán. Mesélnél egy kicsit arról, hogy miről beszéltetek, és hogy ez változtatott-e valamit számodra. És tűztél ki magad elé célt ebben a szezonban?

"Sokat beszélgetek Lorenzóval; Portugáliában nyilvánosságra kerültek azok a fotók, de nagyon jó a kapcsolatom vele és a csapat többi tagjával is. Egy család vagyunk, egy összetartó csapat, és amit egymás között megbeszélünk, annak így is kell maradnia."

"A személyes céljaim? Szeretnék a lehető legtöbbet segíteni a csapatnak, fitt akarok maradni, jól akarom érezni magam és jól akarom érezni magam a csapattársaimmal együtt, ahogyan azt az előző szezon végén is tettük."

A sérülések és a fizioterápia után nem volt olyan érzésed, mintha egy teljesen új testhez kellett volna hozzászoknod? És ha igen, hány százalékos állapotban van most Zanioló?

"Ahogy már korábbi interjúkban is mondtam, a sérülések sokat segítettek abban, hogy emberként, és sportolóként is megérjek. Úgy érzem, hogy egy sokkal felnőttebb és érettebb Zaniolo vagyok. 100%-ban ugyanúgy érzem magam, mint korábban. Holnap meccsünk lesz, és azt meg kell nyernünk."

Tavaly nyárig általában a jobb oldalon játszottál. Most, Paulo Dybala érkezésével inkább a másik oldalra kerültél. Mi változott számodra?

"Nem mintha sok minden változott volna, mert a feladataim nagyjából ugyanazok, mint az előző szezonban. Idén arra kérnek, hogy kicsit többet támadjam a hátul lévő tereket, hogy a csapat szét tudja húzni az ellenfelet. Azzal, hogy olyan minőségi játékosok vannak a sorainkban, mint Pellegrini és Dybala, képesek vagyunk problémát okozni az ellenfeleknek."

Az edző nagy dolgokat mondott rólad Empoliban. Mennyire segített az edző a fejlődésedben?

"Köszönetet kell mondanom az edzőnek, mert tavaly, amikor talán bizonyos szempontból nem mentek jól a dolgok számomra, mindig ott volt, hogy segítő kezet nyújtson és adjon még egy esélyt a pályán."

"Segített nekem fejlődni, mind személyesen, mind játékosként. Nagyszerű edző és egyben nagyszerű ember is. Nagyon örülök, hogy ő az edzőm."

Ez az ötödik szezonod a Románál. Ennyi idő alatt elérte a klub azt a szintet, amire vágysz? Miről álmodsz, mit szeretnél elérni?

"Minden szezonban újabb célokat tűzünk ki. Egyre inkább csapattá válunk. Ebben a szezonban erős csapat vagyunk, és minden sorozatban, amelyben elindulunk, komoly beleszólásunk lesz."

"Személy szerint minden játékosnak megvannak a céljai és az álma, hogy trófeákat nyerjen. Szerencsére én már nyertem itt, és ezt elérni hihetetlen dolog. És szeretnék még sokkal többet nyerni itt a Románál."

Finnország ellen játszottál nemzetközi ifjúsági szinten. Mire emlékszel erről?

"Nagyszerű emlékeim vannak Finnországról, mert egy nagyon jó U19-es Európa-bajnokságot játszottunk. Emlékszem, hogy akkor majdnem 24 órán át sütött a nap, és nem tudtam aludni.

"De nagyszerű csapatunk volt, remek játékosokkal - akik közül sokan most a Serie A-ban játszanak. Csak nagyszerű emlékeim vannak Finnországról."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Zaniolo, Helsinki, Európa liga