Az ultrák bojkottálják a Lyon elleni meccset is

Az ultrák bojkottálják a Lyon elleni meccset is

A Roma ultrái megerősítették, hogy a Lyon elleni Európa Liga visszavágót is bojkottálni fogják.

Nem tesznek különbséget mérkőzés és mérkőzés között, valamint az sem számít, hogy a klub számára mennyire fontos az adott találkozó, a Roma ultrái továbbra sem hajlandóak visszatérni a Curva Sudba.

"Rómában még állnak a plexik, büntetéseket osztanak ki, ha valaki elhagyja a székét, biometrikus szkennelés van életben, átkutatják a cipőinket, elkobozzák a sálakat, zászlókat, nem énekelhetjük a tradícionális énekeinket, nincsenek füstbombák, fáklyák."- áll a Curva Sud által kiadott hivatalos közleményben.

"Nevetséges okok miatt kapunk figyelmeztetéseket, amik erősen rányomják a bélyegüket a mindennapi életünkre. A római Stadio Olimpico nem alkalmas a hatalmas szenvedélyünk kifejezésére."

"Belefáradtunk a folyamatos klisék hallgatásába, amik sosem vezetnek végső döntésekhez és mindig csak a halogatás megy. Senkinek nem tiltjuk meg, hogy kimenjen a Roma-Lyon meccsre, de mi a szokásos okok miatt nem leszünk ott, amíg nem lesz változás."

"Mindannyian nagyra értékeljük Spallettit, mint edzőt, de mindössze 25.000 szurkoló lesz kint csütörtökön. Tegyék fel a kérdést maguknak és adjanak rá választ, hogy miért. Például gondoljanak a drága jegyekre, de persze nem csak emiatt. Aztán képzeljék magukat annak a szurkolónak a helyébe, aki áldozattá vált, pedig semmit nem követett el."

"Bízunk benne, hogy sikerül újraegyesíteni a Romát a Curva Suddal az Olimpicóban. Kezdésnek legalább meg kellene szabadulni a korlátoktól és a bírságolásoktól, hogy a szurkolók visszatérhessenek szurkolni."

"A jelenlétünk nem függ semmilyen meccs fontosságától, mi ott vagyunk MINDENHOL, ahol SZABADON SZURKOLHATUNK."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Curva Sud, bojkott, Lyon