Spalletti: Amikor elromlanak a dolgok...

Spalletti: Amikor elromlanak a dolgok...

A tar mester a Lyon elleni vereség után elismerte, vannak gondok a Románál.

Hiába vezetett félidőben 2:1-re a Roma a Lyon vendégeként, végül a hazai csapat megfordította a mérkőzés állását és 4:2-re nyert.

"Nekik megvolt a fiatalos, lendületes és szikrázó hozzáállásuk. Többet kellett volna birtokolnunk a labdát, mert amikor náluk van a labda, akkor képesek megtalálni pillanatok alatt az üres területeket, vagy rögtön tüzelnek a tizenhatoson kívülről."- kezdte a mester a meccs után.

"Ez is a mi tulajdonságunk. Amikor jól mennek a dolgok és minden precíz, akkor szinte szárnyalunk, amikor viszont elromlanak, akkor nincs meg az a karakterünk, ami a felálláshoz kellene és a mi játékosaink úgy általánosságban is nyugodtabb temperamentummal rendelkeznek."

"Sokkal többet vártam magunktól, mert ha nem tudjuk a saját erősségeinket kihasználni, akkor sokkal nehezebb a gyengeségeinket elrejteni."

"Lezárhattuk volna a meccset és több gólt is szerezhettünk volna és talán sokkal több támadási lehetőségünk volt, mint a Lyonnak, de sajnos ezek végül nem értek semmit."

"Nagyon nehéz visszavágóra számítok, mert a Lyon nagyon jól tud kontrázni és ezen az estén sok ilyen lehetőséget nem hagytunk nekik. Megpróbáltuk megszállni a középpályát és végül mégis itt okoztak nekünk elég sok problémát."

"Azt reméltem, hogy a cserékkel felrázom kicsit a csapatot és leveszem a többiekről a nyomást, erre inkább megkaptuk a negyedik gólt."

A Roma a második félidőben már 80 másodperc után gólt kapott.

"A második félidőben azt vártam, hogy mi fogjuk kontrollálni a tempót, de sajnos azonnal a kezdés után gólt kaptunk úgy, hogy két plusz védőnk volt ott, akik csak vártak."

"Nem voltunk a támadásokban elég határozottak és a lehetőségeink is túlságosan hamar elhaltak az ő tizenhatosuk környékén, pedig számos kecsegtető lehetőség és beadás akadt, amiket nem sikerült befejezni."

"Sokszor az első érintés túl gyengére sikeredett, például akkor, amikor Edin Dzeko is tisztára játszhatta volna magát. A meccs vége felé pedig már fáradtak is voltunk."

"Jó dolog érettnek lenni ahhoz, hogy tudjuk kezelni a kialakult helyzetet, de sajnos a meccseken nem olyan egyszerű ezeket a dolgokat olyan akkurátusan megoldani. Nem hiszem, hogy a csapat annyira rossz lett volna. Inkább nem sikerült kihasználni a lehetőségeinket, a kontráknál pedig nagyon lassúak voltunk."

A Roma ezzel sorozatban a harmadik tétmeccsét veszítette el és a szezon kezd meginogni.

"Nagyon fontos a klub neve és annak múltja, ami a vállunkat nyomja, a helyzet pedig sokszor emlékeztet bennünket. Én még mindig hiszek benne, hogy képesek vagyunk változtatni a kialakult helyzeten, de ehhez tisztán kell egymással beszélnünk, módosítani kell dolgokat és az eddiginél többet kell dolgoznunk."

"Erősek és érettek vagyunk, de most mélyebbre kell ásnunk és sokkal több kell."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Lyon