Sabatinit meglepte a Roma kezdője

Sabatinit meglepte a Roma kezdője

A Roma igazgatója elismerte, meglepetés volt számára az a kezdő, amit Spalletti a Plzen ellen a pályára küldött.

Az egyik nagy meglepetés, amire senki nem számított, hogy Gerson először kapott lehetőséget és rögtön a kezdőben.

"Nem tudtam, hogy Gerson játszani fog, mert csak csütörtök reggel érkeztem meg ide."- mondta Sabatini a LaRoma24.it-nek még a mérkőzés előtt.

"Jól megy neki a beilleszkedés, most itt lesz a lehetősége bizonyítani. Nyilvánvaló, hogy nem ő lesz a meccs kulcsembere, de ez is a fejlődését szolgálja és jobban megérti majd a csapat mozgását."

"Bebizonyíthatja, hogy igazán kreatív középpályás, egy igazi 10-es, de a mi terveinkben mint belső középpályás szerepel. Hogy tetszik-e a kezdő? Én ennél támadóbb csapatot preferáltam volna."

Juan Manuel Iturbe is váratlanul a támadó hármasban találta magát El Shaarawy és Perotti mellett.

"Szerintem Spalletti megpróbál nagyobb terhet tenni Iturbe vállára. Tőle sokkal többet várunk a pályán és mérkőzéseket kellene eldöntenie. Edin Dzeko nélkül az egyik oldalon nyerünk valamit, a másikon vesztünk. Azt gondolom, hogy Spalletti kezdi kihozni Dzekoból a legjobbját."

Francesco Totti a Sampdoria elleni gólját és gólpasszát követően csak a kispadon kapott lehetőséget a Plzen ellen.

"Totti technikai tudását nem lehet megismételni. Francesco a csapat, a társai és a klub segítségére van. Nagyon nehéz a játékosoknak kilépni Totti árnyékából, mert hatalmas a szakadék aközött, hogy mit ért el ő, és mit érhetnek el a többiek. Viszont a verseny a futball egyik titka."

Spalletti többször is panaszkodott a Roma mentális gyengeségére, különösen az európai kupameccseken. Mi okozhatja ezt?

"Amennyiben tudnám, elmondanám az edzőnek. Nem hiszem, hogy ez csak a csapat személyisége miatt lenne így. Mi rendszerint elcsúszunk a banánhéjon, bár az is igaz, hogy láthattunk a csapattól néha biztató jeleket is. Reméljük, hogy ebben tovább tudunk fejlődni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Sabatini, Európa Liga