Zalewski: Nagyon nyugodt voltam a döntő tizenegyes előtt

Zalewski: Nagyon nyugodt voltam a döntő tizenegyes előtt

A Roma büntetőkkel győzte le a holland Feyenoordot, és a döntő tizenegyest Nicola Zalewski magabiztosan értékesítette.

A Sky Sportnak adott mérkőzés utáni interjújában Zalewski a teljesítményéről és a büntetőre vonatkozó döntéséről beszélt.

"Nyugodt voltam, és nagyjából tudtam, hogy hova akarom rúgni. Szerdán az edzésen sokat gyakoroltuk a büntetőket. Tudtam, hogy ki kell választanom az egyik sarkot, és erőteljesen kell elvégeznem. Tanulmányoztuk a kapusuka és tudtuk, hogy nagyon jól vetődik, de eléggé alacsonyan marad. Megpróbáltam ezért egy kicsit megemelni, és ez jól sikerült."- mondta a játékos.

"Nem hiszem, hogy ma este túl jól teljesítettem, de megpróbáltam a legjobbamat nyújtani. Sajnos hoztam néhány rossz döntést. A meccs végén viccelődtem az egyik alkalmazottal, és azt mondtam neki, hogy minden 4 les után döntő büntetőt kell szereznem. Egyszer még meg is csúsztam. A lényeg, hogy jól ment, és tudtam értékesíteni a büntetőt, ne gondolkodjunk túl sokat rajta."

"De Rossi? Amikor edzőt váltasz, nincs vesztegetni való idő. Amikor pályára küld, azonnal a maximumot kell nyújtanod, és határozottnak kell lenned. Ez hiányzott mostanában, de az edző bizalmat szavaz nekem, a csapattársaim szintén bíznak bennem, így nem félek attól, hogy nem fogok jól teljesíteni."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Zalewski, Feyenoord, Eu