Zalewski: A győzelemre koncentrálunk

Zalewski: A győzelemre koncentrálunk

A játékosok közül Nicola Zalewski vett részt a Helsinki elleni mérkőzés sajtótájékoztatóján.

Mit gondolsz arról, hogy csütörtökön műfüves pályán fogtok játszani?

"Ez kicsit újdonság számunkra, az elmúlt szezonban kétszer játszottunk műfüves pályán a Bodo ellen, de ez nem minden vasárnap történik meg."

"Ahogy a főnök mondta, mondhatni, olyan, mint egy másik sportág - de mindent meg kell tennünk, hogy megnyerjük a meccset és elhozzuk a három pontot. Ez a célunk."

Az időjárási körülmények befolyásolhatják a holnapi mérkőzést?

"Arra számítottunk, hogy ilyen körülményekkel találkozunk itt, de nem hiszem, hogy hatással lesz a játékunkra. Nem fogja befolyásolni a játékot, de ahogy az előbb mondtam, mi csak arra figyelünk, hogy biztosan megnyerjük a mérkőzést."

Hogyan fogadta a csapat a hétvégi, Napoli elleni vereséget? És milyen különbséget jelent a négy, vagy a három védős játék, ha a szélső szerepéről van szó?

"A szélső szerepemet tekintve minimális a különbség, mert szélső játékosként amúgy is fel és le kell rohangálnod a szélen, és segítened kell mind védekezésben, mind támadásban."

"Ami a másik kérdést illeti, talán szerencsések vagyunk, hogy szinte azonnal újra játszhatunk, és elfelejthetjük a vereséget. Véleményem szerint nem érdemeltünk vereséget. A végén apró dolgokon dőlt el a meccs - ők úgy használták ki a lehetőségeiket, ahogy nekünk nem igazán sikerült."

Ebben a szezonban talán még nem hoztad a tavalyi formádat - úgy gondolod, hogy egy olyan játékosnak, mint te, több gólt is kellene lőnie?

"Igen, úgy gondolom, hogy csapatként többet kell alkotnunk támadásban - de elégedett vagyok azzal, amit a körülöttem lévőkkel együtt teszek, hogy a támadó játékosokat olyan helyzetbe hozzam, hogy jó lehetőségeket teremtsenek és gólokat lőjenek."

"Személy szerint a szezon egy kicsit balszerencsésen indult, néhány sérüléssel és egyéb dolgokkal - mint például a vasárnapi betegségem -, de most már újra jól vagyok, és készen állok a játékra."

Mit vársz a Helsinkitől?

"Az ellenfelünk iránti legnagyobb tisztelettel készültünk a mérkőzésre, még akkor is, ha nem volt sok időnk arra, hogy a vasárnapi meccsünket figyelembe véve a dolgokra koncentráljunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Zalewski, Helsinki, Európa liga