Veretout: Tudjuk, hogy mennyire fontos a holnapi mérkőzés

Veretout: Tudjuk, hogy mennyire fontos a holnapi mérkőzés

Amennyiben nyer holnap, úgy már biztosan továbbjut a csoportjából a Roma.

A holnapi meccs létfontosságú - majdnem olyan, mint egy döntő. Hogyan készültök rá?

"Tudjuk, hogy ez egy nagyon fontos mérkőzés. A Konferencia Ligában vagyunk, és megpróbáljuk megnyerni, de ha holnap kikapnánk, az azt jelentené, hogy kiestünk. Úgyhogy úgy megyünk bele a holnapi meccsbe, mintha döntő lenne, ezzel a győzelmi vággyal."

Azzal a céllal jöttél a Romához, hogy a Roma segítségével kivívd a francia válogatottságot - és ezt nemrég sikerült is elérned. Most mik a céljaid a Romával?

"Az elsődleges cél az volt, hogy nagyon jól teljesítsek a Romával, és kiérdemeljek egy válogatott behívót. Ez volt az egyik oka annak, hogy idejöttem. Nagyon örülök, hogy sikerült ezt elérnem."

"Most szeretnék nyerni is már valamit a Romával, és biztosítani, hogy a lehető legjobban teljesítsünk. Az ügynököm és az ügyvezető beszélgetnek, és a klub tudja, mit akarnak tenni - de én egy Romanista vagyok, és itt akarok maradni."

Genovában szinte registaként játszottál - milyennek találtad ezt?

"Jól megoldottam - egy évig játszottam ott a Fiorentinában is.Szeretem, mert így többet tudok előrefelé játszani, kicsit többet tudok befutni az üres terekbe, és több lehetőségem nyílik."

"Bármilyen poszton szívesen játszom, ahol a mester kéri, és ha azt kéri, hogy ott játsszak, akkor megteszem."

Középpályásként szinte hátrányt jelenthet, hogy minden egyes meccsen játszani kell?

"Jól kezdtem a szezont. Igen, mostanában nem játszottam úgy, mint az elmúlt egy-két hónapban - de nehéz minden meccsen játszani, még akkor is, ha játékosként nyilván mindig játszani akarunk."

"Most kipihentem magam és felépültem, fizikailag sokkal jobban érzem magam, mint egy hónappal ezelőtt. Csalódott vagyok, hogy nem játszhatok vasárnap a Torino ellen [eltiltás miatt], de most a holnapi meccsre koncentrálunk - ami nagyon fontos lesz számunkra."

"Utána lesz egy rövid pihenőm, még akkor is, ha rögtön utána a Bologna elleni meccsre kell készülnünk. Ez nem jelent problémát számomra. Csalódott vagyok, hogy vasárnap nem tudok majd segíteni a csapatnak, de egyelőre a Zorya elleni meccsre koncentrálunk. Nagyszerű teljesítményt akarunk nyújtani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Veretout, Zorya Luhansk, Konferencia Liga