Mourinho: Nem volt könnyű győzelem

Mourinho: Nem volt könnyű győzelem

A Roma 2:1-re nyert a Trabzonspor otthonában, így előnyről várhatja a jővő heti visszavágót.

Az idegenbeli gólok már nem számítanak a párharcokban, de így is nagyon fontos győzelem született Törökországban, ahol Lorenzo Pellegrini és Eldor Shomurodov góljaival a Roma 2:1 arányban győzött.

"Ez nem egy Konferencia Liga-szintű ellenfél volt, inkább egy Bajnokok Ligája rájátszásának éreztem" - mondta Mourinho a Sky Sport Italiának.

"Nem volt könnyű, sok tapasztalt játékosuk van. Nagy volt a nyomás, és ha valaki azt hitte, hogy ez könnyű lesz, az nagyon tévedett. A szurkolók is kivették a részüket a nagyszerű hangulatból."

"A csapat kiegyensúlyozott és masszív maradt, ez a fontos. Fizikálisan kicsit küszködtünk a szünet után, különösen azok, mint Jordan Veretout és Bryan Cristante, akiknek nem sikerült sokat edzeniük az előszezonban."

"Egy aggodalmam volt, hogy nagyon sokszor eljutottunk a veszélyes zónába gól nélkül, és néhány játékos nem teljesen követte a taktikai tervet. Ettől függetlenül tetszett a csapat, nyertünk, és az érzéseim a győzelem nélkül is pozitívak lettek volna."

A visszavágót jövő héten csütörtök este rendezik a Stadio Olimpicóban, és a stadion 50 százalékos befogadóképességű lesz.

"Az Olimpico közönségének csütörtökön lesz hangja minden bizonnyal, és reméljük, hogy bejutunk a csoportkörbe."

Az edző már korábban úgy döntött, hogy amikor a csapat ma este visszatér Rómába, az edzőtáborban alszik majd.

"A játékosok feleségei és barátnői nem biztos, hogy örülnek a döntésemnek! De ez a profik élete, a vakációnak vége. Későn térünk vissza, és teljesen ki kell pihennünk magunkat."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Trabzonspor, Konferencia Liga