Mourinho: Nem voltunk nagyszerűek

Mourinho: Nem voltunk nagyszerűek

A fölényes győzelem ellenére Jose Mourinho nem volt maradéktalanul elégedett a CSZKA elleni mérkőzést követően.

Számos pozitívumot tartogatott ez a mérkőzés - hét új kezdő volt a Sassuolo elleni meccshez képest, nagy gólarányú győzelem. Ez azt jelenti, hogy mindenki a csapat részének érzi magát?

"Kivéve, hogy nem játszottunk jól. Egységesek voltunk, a csapat tényleg együtt van. Tényleg egy igazi csapatot építünk itt. De már beszéltünk róla: ha most igazi csapat vagyunk, amikor nyerünk, akkor még inkább annak kell lennünk, amikor vereséget szenvedünk. Ez az a pillanat, amikor igazán fontos, hogy egy csapat vagyunk. De ma este nem játszottunk jól."

Nem elégedett az eredménnyel? Mi az, ami nem tetszett?

"Elégedett vagyok az eredménnyel. A játék minősége nem tetszett. Nem úgy tartottuk meg a labdát, ahogy az elmúlt napokban edzettünk. A középpályáról hiányzott az intenzitás, a két hátvéd nem ment eléggé előre, és sok védekező párharcot elvesztettünk."

"Úgy gondolom, hogy Eldor Shomurodov és Lorenzo Pellegrini nagyon keményen dolgozott, megpróbáltak magasan letámadni a pályán, nagyon jó volt a dinamika közöttük. Nem mondhatom, hogy rosszul játszottunk, de nem érdemeltünk 5-1-es győzelmet. Súlyos vereség ez a CSZKA számára, és habár megérdemeltük a győzelmet, mert jobbak és szervezettebbek voltunk, de én nem vagyok maximálisan."

Lorenzo Pellegrini hatalmasat lépett előre - ez az ön érdeme?

"Mindannyian együtt fejlődünk - én is fejlődöm. Ezt tényleg tőle kell megkérdezni, mert ő egy nagyon jó játékos, elképesztő potenciállal. Ennél többet nem szeretnék mondani."

"Tegnap elmondta, hogy a következő napokban aláírja a szerződéshosszabbítását - szerintem még ez is csak tovább növeli a szurkolókkal való kapcsolatát. Ő egy nagyszerű játékos, ő a csapatkapitány, és most aláírja az új szerződését, ami kötődést teremt a szurkolókkal, és ez nagyon fontos számunkra".

Nem gondolt arra, hogy egy gyengébb csapat ellen többet is változtasson a csapaton? És láthatjuk-e Roger Ibanezt a jövőben újra a szélsőhátvéd poszton?

"A most engedélyezett öt csere azt jelenti, hogy különböző módon irányíthatom a játékot. Ma este erős volt a cserepadunk, ami lehetővé tette volna, hogy változtassak, még akkor is, ha a félidőben vesztésre álltunk volna. Sok lehetőségem volt, és eze azt jelentette, hogy nyugodtan betehetek a kezdőbe néhány különböző játékost."

"Már mondtam, hogy a nagy különbség köztünk és a többi nagy olasz csapat között az, hogy nekik minden poszton vannak különböző opcióik, nekünk pedig jelenleg nincsenek. Ez a helyzet."

"A játékosoknak fejlődniük kell, időt kell adni nekik, hogy fiatal fiúkból megedzett profikká váljanak. Négy középhátvéddel fejeztük be a mérkőzést a pályán, ez soha nem történik meg."

A csapat körüli lelkesedést most óvatosan kell kezelni?

"Természetesen. Ez így van. A minap viccelődtem az edzői stábommal, és azt mondtam nekik, hogy mi vagyunk az a fajta csapat, amelynek minden nap el kell mennie a Szent Péter Székesegyházba, és imádkoznia kell, hogy ne legyenek sérüléseink. Mi egy olyan csapat vagyunk, amelynek megvannak a korlátai - és a szezon egy maraton, és minden érzelmet kezelnünk kell."

"Egy dolgot továbbra is megismétlek: mondtam már, hogy öt győzelem nem egyenlő az 50 győzelemmel, és ma mindenkit emlékeztetni fogok arra, hogy hat győzelem nem egyenlő a 60 győzelemmel - és ha eljutunk hétig, akkor a hét nem egyenlő a 70 győzelemmel. Nyugodtnak kell maradnunk."

"Nagyon-nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit építünk - elsősorban a szellemiséggel. Ugyanakkor taktikailag a csoportnak fejlődnie kell. De nyugodtnak kell maradnunk."

"A csapat és a szurkolók közötti kötelék kulcsfontosságú számunkra. De amikor jönnek a kifütyülések, márpedig jönni fognak, akkor az az a pillanat, amikor még inkább csapattá és még inkább klubdá kell válnunk. Jelenleg nagyon elégedett vagyok azzal, amit csinálunk, azzal, ahogy a csapat reagál, még akkor is, ha ma este nem játszottunk ragyogóan."

"A játékosok megfelelő hozzáállásról tettek tanúbizonyságot, megmutatták, hogy nyerni akarnak, és minél hamarabb tovább akarnak jutni ebben a csoportban. Azt hiszem, ehhez 12 pontra van szükségünk - tehát még kilenc pontra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, CSZKA Szófia, Konferencia Liga