Változásokat ígér a kezdőben Mourinho

Változásokat ígér a kezdőben Mourinho

A hosszú út, a műfüves pálya arra készteti Mourinhót, hogy több játékost is inkább pihentessen.

A kezdőcsapat rotációjáról:

"Igen, ez nehéz. Nyilvánvalóan a műfüves pálya, a zord éghajlat és a 4 órás utazás megnehezíti a helyzetünket. Aztán vasárnap egy meccs, két nappal később Cagliari, majd ismét Serie A. Nehéz, és nem sok játékosunk van, néhányan kisebb problémákkal küzdenek. Rotálnunk kell, ez a dolgok rendje."

A műfüves pályán való játékról:

"Ez óriási különbség. Tiszteletben tartjuk a körülményeket, az északi országokban, ahol nehéz az éghajlat, ez normális."

"Az olyan sérült játékosok, mint Zaniolo és Karsdorp, nem kockáztathatnak műfüves pályán ilyen körülmények között. Oké a pálya, oké az éghajlat, de szeretném tisztázni, hogy örülök, hogy itt lehetek. Sok európai meccsen játszottam már, de Norvégiában még soha nem voltam ilyen gyönyörű helyen, ilyen futballszerető emberekkel."

Arról, hogy mi ragadta meg a figyelmét a Bodo játékát figyelve:

"A csapatot lehet elemezgetni, de valamiért 4 pontjuk van a csoportban. Ők a legkeményebb csapat a csoportban. Jól szervezettek, megvannak a saját játékelveik. Itt ebben a helyzetben kemény meccs lesz számunkra."

A Juve elleni vereséget követő reakciójáról:

"A mérkőzés után elemeztem a csapat teljesítményét. Nem akartam a játékvezető teljesítményét elemezni. Örülök, hogy csendben maradtam, mert később a nyugalomban, ha újra a csapatról és a játékosaimról kell beszélnem, akkor ezt tudom megismételni, amit mondtam."

"Ezt a meccset nem elfelejteni kell, hanem emlékezni a hozzáállásra. Ugyanezt a hozzáállást szeretném látni a jövőben a nagy csapatok elleni mérkőzéseken is."

"Örülök, hogy nem mondtam semmit arról, hogy a játékvezető hogyan irányította a játékot, mert abban a pillanatban a büntetőrúgáson volt a hangsúly, de aztán a meccset elemezve sok mindent lehet mondani. Örülök, hogy nem mondtam semmit. Ebben az irányban szeretnék továbbmenni."

Arról, hogy minek kell változnia ahhoz, hogy a Roma meg tudja tenni a következő lépést:

"A hat pont, amivel két meccsel a római mérkőzés előtt rendelkezünk, ad némi nyugalmat, de holnap úgy akarok játszani, hogy megpróbálom ezt elfelejteni."

"Egy meccset kell játszani és megnyerni. Nem fogunk 11 változtatást végrehajtani. Tegnap és ma is dolgoztunk azon a struktúrán, hogy ki fog holnap játszani. Elemeztük az ellenfelet, több minőség van bennük, mint a többi ellenfélben. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk."

Zaniolo állapotáról:

"A Napoli ellen mál bevethető lesz. Ő egy olyan fiú, akinek a sérüléseit figyelembe kell venni, sokat szenvedett, éppen ezért tiszteletben kell tartani a félelmeit és a bizonytalanság pillanatait. Amikor ez a helyzet, akkor a legjobb, ha pihen és otthon marad."

"Nem jó, ha kétszer is megsérül a térdszalagod, ezért például Karsdorpnak sem könnyű játszani. De a Napoli elleni meccsre nem lehet gond."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Bodö/Glimt, Konferencia Liga