Totti: Szeretnék fontos posztot betölteni a Románál

Totti: Szeretnék fontos posztot betölteni a Románál

A Roma két volt játékosa, Hidetosi Nakata és Francesco Totti beszélgettek a Dazn és a Sport Graphic Number felkérése alkalmából.

Totti: "Szerettem volna találkozni Nakatával, kedvelem őt, mint embert, mindig tisztelettudó és udvarias. Nehéz a futball világában."

Nakata: "Totti a Roma vezetője volt, futballistaként még soha nem láttam hozzá hasonlót. Nagyon jól lőtt, és még Roma után sem láttam senkit, aki ennyire lenyűgöző volt. Mindig középen volt, nem sokat futott! De a többi játékoshoz képest kiváló minőséggel rendelkezett."

"Nagyon erős játékosaink voltak, Tommasi, Emerson, Zanetti, Di Francesco. Az edzések nehezebbek voltak, mint a meccsek."

Totti: "Igaz, mindenkinek lőttünk két-három gólt. Sok erős játékosunk volt, ami megnehezítette a dolgunkat. Mentálisan azért, mert ha nem játszottunk, akkor éveket vesztegettünk el."

"2004-ben elmehettem volna a Real Madridhoz, de szerencsére maradtam. Így volt helyes, a szurkolók szeretete miatt, értem és a csapatért. Harminc évig játszottam a Romában, 25 évig az első csapatban."

"És arra kényszerítettek, hogy abbahagyjam, különben még mindig játszanék. Azzal, ami ma a Serie A-ban van, még csak kapkodni sem kell, bár elég sok meccset kell játszani. Az edzőnek jól kell értenie, hogyan állítsa össze a csapatot."

A páros ezután arról beszélt, hogy mennyire fontos keményen dolgozni azért, hogy helyet kapjanak a csapatban, valamint a pályán elért sikereikről.

Nakata: "Sok jó játékos nem játszott, pedig jobbak voltak nálam, ezért komolyan edzettem, mert a többiek is így tettek."

Totti: "Amikor Nakatának be kellett állnia, mindig készen állt. Ez teszi a különbséget a csapatban. Minden alkalommal, amikor pályára léptett, csinált valamit, még akkor is, amikor nem játszott, de vagy gólt lőtt, vagy gólpasszt adott. A Scudettó megszerzésében mindenki fontos volt."

"A Juve ellen 10 perc után 2-0-ra vesztésre álltunk. Nem csináltunk semmit, lomhák voltunk, három meccs után hat pont volt a hátrányunk a Juve mögött."

"Amikor bejött, minden megváltozott, ez volt az ő estéje. Ott volt Capello, aki babonás volt, és a következő héten az Atalanta ellen lecserélt engem Nakata helyett, Montella pedig gólt szerzett."

Totti: "A következő évben az utolsó előtti meccsen kikaptunk. Egy kieső csapattól kaptunk ki, és a Juve megelőzött minket. Biztosak voltunk a győzelemben, és Olaszországban, amikor biztos vagy benne, veszítesz."

A korábbi roma duó beszélt a Mourinho vezette Roma csapatának idei szezonbeli munkájáról is.

Nakata: "Mi a véleményed Mou romájáról?"

Totti: "Fent és lent. Számomra ő az egyik legjobb a világon, mert a számokon nem lehet változtatni. Lehet, hogy korán van még, de ha megnyered ezeket a címeket, amiket ő megnyert... Ráadásul két év alatt két döntőbe jutottunk, ilyen még nem történt a Roma 100 éve alatt."

Nakata: "Gyakran beszélgetsz Mou-val, miről?"

Totti: "A csapatról, a környezetről. A római környezet gyönyörű, de különleges, a gazdagságból egy pillanat alatt nyomorba kerülsz. Szerencsések voltunk, különösen ő, hogy megtaláltuk a tökéletes évet, de a Scudetto évében még Trigoriát sem lehetett elhagyni, ott volt 5000 szurkoló."

"De jó volt átélni valami olyasmit, amit nem lehet leírni. A Roma egy olyan hely, amely különbözik a többitől."

Végül Nakata a jövőre vonatkozó terveiről kérdezte Tottit, és arról, hogy szeretne-e egyszer visszatérni a klubhoz.

Nakata: "De szeretnél visszatérni a Romához?"

Totti: "Attól függ, hogy mit csinálsz. Szeretnék szerepet vállalni a csapat mellett, mint technikai igazgató. Mi vagyunk a pálya emberei, még akkor is, ha éppen már nem futballozunk..."

Nakata: "Mit szeretnél még csinálni?"

Totti: "Utazni, hogy megismerjek más kultúrákat. Itt Japánban, ahová 21 éve nem jöttem a világbajnokságig, jól érzem magam. Itt is elég meleg van."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Totti, Nakata