Monchi a nyári átigazolási piacról

Monchi a nyári átigazolási piacról

A Roma sportigazgatója Javier Pastore bemutatásán beszélt a klub nyári átigazolási stratégiájáról.

Javier Pastore lett a Roma 8. nyári szerzeménye, aki Monchi szerint hatalmas pluszt jelent majd a csapat számára.

"Pastore olyan játékos, aki hihetetlenül technikás, tapasztalt, és roppant érett. Kétség sem férhet hozzá, hogy emelni fogja a keret színvonalát."- jegyezte meg Monchi.

"Amikor egy játékos szeretne a klubhoz igazolni, akkor mindig sokkal könnyebb megállapodni. Nagyon sok csapat szerette volna megszerezni, de végül ha a játékos úgy dönt, hogy hozzád akar igazolni, akkor minden sokkal könnyebb lesz. Ő egyértelműen minket választott."

Úgy tűnik, hogy az átigazolási piaccal kapcsolatos döntésekkel teljes mértékben ugyanazon az oldalon van, mint az edzői stáb. Ugyanez elmondható Florenzi szerződéshosszabbítási tárgyalásaival kapcsolatban is?

"Először is szeretném megjegyezni, hogy mint sportigazgató az edzővel szorosan egymás mellett dolgozunk. Kiváló a harmónia köztem és Eusebio Di Francesco között, és ami az átigazolási piacot illeti, ebben ugyanazok a személyek vagyunk. Megpróbáljuk meghosszabbítani Florenzi szerződését, de ez nem ennyire egyszerű. Ő egy jó játékos, nagyon jó játékos. Még nem sikerült megegyeznünk, de a terv az, hogy marad velünk, amit az edző és én is szeretnénk."

Perotti Nainggolantól való elköszönésében megjegyezte a belga játékos "őrültségét". Ez egy olyan részlet, ami befolyásolhatta a távozását?

"Hoztunk egy döntést. Sportigazgatóként minden nap döntéseket kell hozzak. Tudom, hogy lesz, amivel egyetértenek, és lesz, amivel nem. Egy csapat olyan ajánlatot tett az egyik játékosunkért, amit meghallgattunk, majd megállapodtunk. Én ilyen munkát végzek, sosem szoktam visszariadni az ilyentől."

Mi a helyzet jelenleg Alissonnal?

"A mai napig nem kaptunk érte semmilyen ajánlatot. Arra gondolok ezzel az üggyel kapcsolatban, hogy megvárjuk a világbajnokságot, remélve, hogy messzire jut Brazíliával, majd pihen, utána pedig visszatér ide és a csapattársaival fog edzeni. Ismétlem, nem kaptunk érte ajánlatot. És ha Schick jövőjével ugyanezt kérdezik, ugyanezt fogom válaszolni. Egyetlen telefonhívás nem érkezett be hozzám velük kapcsolatban."

Csalódott volt bármilyen viselkedéssel kapcsolatban Nainggolan részéről?

"Én csak a szép dolgokra akarok emlékezni Radjával kapcsolatban. A legjobbakat kívánom neki tiszta szívből."

Mi a véleménye a Roma nyári átigazolásaival kapcsolatban?

"Vettünk 9 játékost, és nem hiszem, hogy van még egy ilyen csapat Olaszországban, vagy akár Európában, amelyik hasonlóan tett volna. Mindenki az eladásokról beszél, pedig csak Nainggolan, Skorupski és Tumminello távozott, miközben jött 9 új játékos. Én elégedett vagyok azzal, amit eddig elértünk."

"Én, mint sportigazgató, mindig arra törekszem, hogy megpróbáljam a lehető legjobb csapatot az edző rendelkezésére bocsájtani. Még vannak terveink, de a nagy részüket már elértük. Büszke vagyok rá, hogy júniusban ilyen munkát tudtunk végezni a klub és a tulajdonosok teljes támogatásával. Nyugodtak vagyunk, mert nem kell aggódnunk a Pénzügyi Fair Play miatt, és ezt nem minden klub mondhatja el magáról. Néha elfelejtjük, hogy be kell tartani a gazdasági szabályokat. A Roma, amelyik tavaly ilyenkor nehéz helyzetben volt, most jó formában van, vettünk 9 játékost, köztük Javiert. Szerintem érdemes ezeket a pillanatokat teljes mértékben élvezni."

Előfordulhat, hogy Manolasz és Pellegrini élnek a kivásárlási záradékaikkal?

"Három, vagy négy alkalommal beszéltem Kosztasszal, nagyon élvezi a munkám, és lehet, hogy belőle is sportigazgató lesz."- mondta nevetve Monchi.

"Jól érzi magát a csapatnál, és maradni akar. Olvastam róla, hogy a Chelsea kész kivásárolni a játékost, de eddig nem hallottam semmit erről. Én nyugodt vagyok. Ami pedig Pellegrinit illeti, 1 hete beszéltem a menedzserével, és ez szóba sem jött nála. Van okunk nyugodtnak maradni. Lorenzo mindenhogyan a Roma játékosa, és a jövő nagyon fontos része."

Hogyan kezeli azokat a kritikákat, amiket az eladások miatt kap?

"Én mindig ilyen munkát végeztem, csak vissza kell nézni a karrierem: mindig játékosokat vettem, majd adtam el. És persze nyertem pár trófeát is. Mindig azt tettem, amiről azt gondoltam, hogy a legjobb a klubnak és a csapatnak, és ami szerintem a legjobb az edzőnek és a játékosoknak. Ez a munkám, és elég jól sikerült a tavalyi szezon. Szerintem nagyon fontos eredmény, hogy a bajnokságban a harmadik helyen végeztünk, míg a BL-ben egészen az elődöntőig jutottunk. Nem akarok az eddigi eredményeken üldögélni, én mindig nagyon becsvágyó voltam, és olyan döntéseket hoztam, amiről azt gondoltam, hogy attól a csapat még erősebb lesz. Aztán meglátjuk majd a szezon során. Amit eddig tettem, azt azért csináltam, hogy segítsek a klubnak, és hogy egy erősebb csapatot építsek. Meglátjuk a jövőben."

Kijelentené, hogy Alisson nem eladó?

"Nincs olyan játékos a világon, aki ne lenne eladó. Nézzék meg Neymart és Coutinhót. Amennyiben érkezne egy 500 millió eurós ajánlat Pastoréért, biztos, hogy távozna. Nincs olyan csapat a földön, amelyik ellent tudna mondani egy ilyen ajánlatnak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi, interjú