Tammy Abraham az új szerzemény

Tammy Abraham az új szerzemény

A klub hivatalos közleményben jelentette be, hogy leigazolta a Chelsea együttesétől Tammy Abraham-et.

Az angol együttessel korábban bajnoki címet ünneplő 23 éves csatárt 40 millió euróért vásárolta meg a Roma.

A teljes megállapodás számos teljesítményhez kötött záradékot is tartalmaz, amelyek mind a játékos, mind a klub eredményein alapulnak. A Chelsea emellett fenntartja a jogot a csatárral kapcsolatos jövőbeli átigazolási díjak egy százalékára.

Abraham öt évre, 2026. június 30-ig szóló szerződést kötött a klubbal, és a 9-es számú mezt fogja viselni.

"Érzed, ha egy klub igazán akar téged - és a Roma azonnal egyértelművé tette az érdeklődését."- mondta Abraham.

"A Roma egy olyan klub, amely megérdemli, hogy címekért és trófeákért küzdjön. Megtapasztaltam már, hogy nagy trófeákat nyertem, és szeretnék újra versenyben lenni trófeákért - ezért szeretnék segíteni ennek a csapatnak, hogy elérje ezt, és eljusson arra a szintre, ahol a Romának lennie kell."

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy én lehetek a 9-es számú játékos ennél a klubnál, és alig várom, hogy elkezdődjön a szezon."

A Chelsea akadémiájához 8 éves korában csatlakozott, és egészen az első csapatig jutott - ahol 82 mérkőzésen 30 gólt szerzett a csapatban.

Korábban kölcsönben megfordult a Swindon Townnál, a Swansea Citynél és az Aston Villánál is.

A felnőtt válogatottban 2017-ben debütált, első gólját pedig két évvel később, a Montenegró elleni mérkőzésen szerezte hazája színeiben.

"Annak ellenére, hogy Tammy még mindig nagyon fiatal, és rengeteg lehetőség van benne, hogy folyamatosan fejlődjön, már több mint 200 mérkőzésen játszott pályafutása során, és több mint 100 gólt szerzett - és számos jelentős trófeát is nyert." - mondta Tiago Pinto, a Roma általános igazgatója.

"Az, hogy úgy döntött, elhagyja a Premier League-et és a klubot, ahol felnőtt, nagyon jól mutatja, mennyire hisz ebben a lehetőségben, hogy a saját játékát fejlesztheti, és megmutathatja, mire képes a Románál."

"Olyan játékosokat hozni, akikben ilyen sikeréhség és vágy van arra, hogy a klubunkban játsszanak, rendkívül fontos ahhoz, hogy segítsük az identitás és az összetartozás érzésének kialakítását, ami alapvető része a csapatra vonatkozó átfogó elképzelésünknek."

Üdv a fedélzeten, Tammy!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Abraham