Spalletti: Vállalom a felelősséget a vereség miatt

Spalletti: Vállalom a felelősséget a vereség miatt

A Roma mestere elismerte, hibázott a csapat összeállításánál.

"Rossz volt a csapat hozzáállása, részben az én változtatásaim miatt, mert akik futnak, azok nehezebben tudnak visszazárni a védelmi vonalba, ezzel pedig egyedül hagyták De Rossit, Paredest és Tottit, akikre nagy nyomás nehezedett a középpályán és szinte sosem volt nálunk a labda."- kezdte Spalletti a sajtótájékoztatót.

"Azokat akartam játszatni, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak és ez okozta a gondokat. Vállalom a felelősséget és amikor ebben a pozícióban vagy, akkor tudnod kell, hogy mikor hibáztál."

A találkozó egyetlen találata előtt Thomas Vermaelen nagyot hibázott és szinte gólpasszt adott Borrének.

"Talán túl nagy terhet tettem rá, mert a Villarreal nagyon jól bánik a labdával elől. Vermaelen rosszul ért a labdához, de az ilyen hibák előfordulhatnak. Nem szabadott volna megtörténnie, de nekem azon kell gondolkodnom, hogy mit csináljak jobban. Lehet, hogy nem foglalkoztam vele mentálisan eleget."

"Próbáltam logikusan rotálni a csapatot, de azért ennél még így is jobban kellett volna játszanunk. Szerettem volna örömöt szerezni a szurkolóknak, de nem jött össze. Még ezekkel a változtatásokkal is minőségi volt a csapat."

"A három védős taktikai felállás rossz volt és az idő előrehaladtával egyre rosszabbnak tűnt. Teljesen helyénvaló, hogy vállalom a felelősséget, mert a ma esti választásaim nem voltak eléggé szakszerűek."

"Nekünk kell uralnunk a játékot, futni, agresszívnek lenni, de ha mást kérsz a csapattól, akkor nem fogják tudni kontrollálni a játékot. A második félidőben már többet mutattunk, Diego Perotti bement Totti mögé, míg Bruno Peres feljebb ment és Rüdiger jött be a jobb szélre."

"Ne feledjük, hogy a Villarreal tavaly kiütötte a Napolit és az első meccs eredménye eléggé rendkívüli volt. Az emberek azt gondolták, hogy a spanyol csapat gyenge, pedig egyáltalán nem az."

"Menni akarunk tovább a sorozatban és ennek a csapatnak mindene megvan, hogy jól szerepeljen."

Ezt követően Spallettinek elmondták, hogy 9 hónappal a Premier League győzelmet követően a Leicester menesztette Claudio Ranierit.

"Ez nagyon szomorú. De persze ebben a sportban nincs hála... még egy kicsit se. Minden elismerést megérdemel, mert olyan csapatot csinált, amelyik túlszárnyalta a képességeit."

"Mivel római és Roma drukker, ezért bármikor szívesen látjuk Rómában, örülnénk, ha meglátogatna minket."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Villarreal