Spalletti: Túl vagyunk az Atalanta elleni vereségen

Spalletti: Túl vagyunk az Atalanta elleni vereségen

A Roma mestere úgy véli, csapata túllépett a hétvégi, Atalanta elleni vereségen.

Ahogy mindig szokta, Spalletti most is a friss orvosi információkkal kezdte a sajtótájékoztatót.

"Thomas Vermaelennek megvolt az első edzése a csapattal tegnap. Egészen jól ment és mindannyian elégedettek vagyunk. Florenzi, Nura és Mario Rui folytatják az egyénre szabott rehabilitációjukat. Tottinak fájnak az ízületei a jobb lábában, ezért inkább külön edzett a többiektől és majd meglátjuk, hogy javul-e az állapota."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

Hogy van a csapat az Atalanta elleni vereséget követően?

"Ahogy már mondtam, a csapat nagyon csalódott a vereség miatt. De szeretnék egy dolgot hozzátenni és szeretném a szurkolókat biztosítani afelől, hogy nem volt semmi probléma a vereséget követően. Persze ez nagy veszteség volt számunkra és egyben megmutatta azt is, hogy a csapat még mindig nem nőtt ki bizonyos rossz szokásokat, de azért vagyunk profik, hogy kijavítsuk ezeket. Szerintem nem ez a legalkalmasabb idő arra, hogy azon gondolkodjunk, hogy kit érhetünk el a jövőben, most inkább arra kell összpontosítani, hogy mihamarabb minden visszakerüljön a helyes kerékvágásba. Párszor megfizettünk már a hibáinkért, ahogy most is, de a csapat 100%-ig kész a munkára és tényleg érdekli a klub jövője. Jól akarunk szerepelni a klubért és a szurkolókért."

Mi a helyzet az Európa Liga E csoportjával? A Roma az első, a Plzen az utolsó, de persze bármi megtörténhet.

"A futballban mindig van veszély és a meccseken bármikor előfordulhatnak váratlan dolgok. Megfizettünk már azért, mert nem koncentráltunk eléggé, most már magasabbra kell tenni a lécet. Holnap ki akarjuk harcolni a továbbjutást."

 Az Európa Liga a fő cél?

"Minden célunk fontos, ahogy minden meccsünk. A sikert a bizonyos meccseken sorozatban nyújtott teljesítmény határozza meg. Meg kell próbálni mindenáron megnyerni ezt a meccset, majd ugyanígy a vasárnapit is. A bajnokságban semmi nem változott számunkra. Elvesztettünk három fontos pontot, ami miatt csalódottak vagyunk, de keményen dolgozunk azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Nyugodtan és gondosan dolgozunk azon, hogy újra sikeresek legyünk."

Mennyire kell Kevin Strootmannal óvatosan bánni ebben az időszakban?

"A fizikai és mentális állapotától függ. Az én szememben képes holnap játszani. Még megnézem majd, de szerintem tud játszani. Még idő kell ahhoz, hogy fizikálisan csúcsformába kerüljön, de ez várható is volt. Ami a vasárnapi meccset illeti, túl lassú volt a döntéshozatalban és ahogy a játékot olvasta. Fizikális szempontból egészen rendkívüli munkát végzett, mert mindenkinél többet futott. Azért ezt is figyelembe kell venni."

Még mindig hisz abban, hogy a Juventus megfogható a bajnokságban?

"Nekem az a meggyőződésem, hogy minden, amit csinálok, azt maximálisan teszem. Persze, amikor a média azt kérdi tőlünk, hogy mit akarunk elérni, akkor azt kell mondani, hogy a csúcsra törünk. Megpróbálunk megnyerni minden meccset és egészen addig a bajnokságot is megpróbáljuk megnyerni, amíg arra matematikai esélyünk lesz. Haladni akarunk előre, fejlődni és levetkőzni a rossz szokásokat. Vasárnap egy olyan csapattól kaptunk ki vegül, amelyik sokkal intenzívebben játszott nálunk a második félidőben, habár a gólokat egy iránytváltoztatott labdából és egy tizenegyesből szerezték, amik könnyen elkerülhetőek lettek volna. Ha belemegyünk a meccs részleteibe, akkor nem volt ennyire egyértelmű a vereség. A második félidőben nem volt egyetlen kaput eltaláló lövésünk sem, és sokszor nem tudtunk egymáshoz passzolni. Dolgozni fogunk ezeken a hibákon. Olvastam olyat, hogy a meccs után feszült megbeszélések voltak, de ezek csak pletykák. Az Európa Liga meccsünkre összpontosítunk."

"Keményen fogunk dolgozni és küzdeni. Taktikailag kicsit megkeverték a dolgokat, mert a tradícionális támadó középpályás helyett most egy Nainggolan forma játékost használnak, aki támogatja a csatárokat. Fizikálisan nagyon erős és jól tartja meg a labdát. Jó formában vannak, ezért fontos, hogy keményen tegyük oda magunkat és nyerjük meg a meccset. Ezt várom a csapattól. A vereség fáj, de fordítsuk ezt most át pozitív teljesítménnyé holnapra és vasárnapra."

Miért nehéz a Romának olyan meccset megnyernie, ahol nem uralja a játékot?

"Olyan típusú játékosaink vannak, akik kreatívak, gyorsak és technikailag képzettek, viszont emiatt más területeken gyengébbek vagyunk. Ha képesek vagyunk manipuláli a meccset, akkor az nekünk kedvez és minden könnyebb lesz, ha nem, akkor sokkal nehezebb. Tavaly is ezt mondtam, nekünk kell uralni a meccset, mert akkor lehet a legkönnyebben eredményt elérni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Viktoria Plzen